Paar honderd demonstranten tegen coronabeleid trekken met lichtjestocht door Oud-Beijerland

Pascal Kerpel
2 Min Read
Demonstranten verzamelen zich begin januari in het Laningpark. Foto: Pascal Kerpel

Vrijdagavond is er een lichtjestocht gehouden door het centrum van Oud-Beijerland. De optocht is opgezet door coronasceptici om zich te uiten tegen het coronabeleid. Tussen de 200 en 300 demonstranten liepen met fakkels en borden door het dorp.

De gemeente heeft geen aanmelding van de demonstratie ontvangen, maar heeft het wel gedoogd. Ze hebben politie en boa’s op de route gezet voor het geval het uit de hand liep. Deze hebben niet in hoeven grijpen en de optocht is rustig verlopen.

In een oproep die werd verspreid op Telegram stond: “Wij lopen voor vrijheid, voor de toekomst van onze kinderen, voor de democratie en voor onze grondrechten.” Er werd opgeroepen om vanaf 19.00 uur te verzamelen bij het vrijheidsstandbeeld in het Laningpark. Vanaf 19.30 uur vertrok de stoet richting het centrum. Veel van de demonstranten hadden fakkels of lichtjes bij zich. Er liepen ook een aantal mensen met een omgekeerde Nederlandse vlag en er werden leuzen geroepen als: “Vrijheid, liefde geen dictatuur!”

Oproep op Telegram

De tocht liep via het Laningpark naar de Oostdijk. Vanaf daar liepen ze over de Koninginneweg naar de Admiraal de Ruyterstraat. De tocht eindigde rond 20.30 uur net voorbij het gemeentehuis op de W. van Vlietstraat. Het grootste deel van de demonstranten ging kort daarna naar huis. Er werd in de omgeving wat vuurwerk afgestoken en een enkeling van de demonstranten bleef hangen rond het park, maar er is nauwelijks overlast veroorzaakt.

Demonstranten net voor het begin van de tocht. Foto: Pascal Kerpel

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel