Verkiezingen: ‘Out of the box’ bouwen

0
191

BurgerBelangen Hoeksche Waard, een onafhankelijke, kritische, lokale partij die haar taken serieus neemt en altijd het belang van de burger voor ogen houdt. Elke week zullen wij een willekeurig speerpunt uit ons verkiezingsprogramma met u delen. Deze week buigen we ons over het veelbesproken onderwerp ‘Wonen’, punt 3 op onze 10-punten lijst.

BBHW werkt er hard aan dat er meer sociale woningbouw en alternatieve, betaalbare woonvormen voor o.a. jongeren en senioren worden gebouwd. Ook ongebruikte panden zouden geschikt gemaakt kunnen worden voor bewoning.

Iedereen in de Hoeksche Waard heeft recht op betaalbare woonruimte. BBHW wil harde afspraken maken over de bouw van voldoende sociale huur- en koopwoningen. Doorstroming op de woningmarkt is noodzakelijk om de Hoeksche Waard voor iedereen aantrekkelijk te houden. In plaats van bouwen in het groen kiezen wij zoveel als mogelijk voor (her)ontwikkeling binnen de dorpsgrenzen.

Op korte termijn kunnen leegstaande gebouwen aangepast worden voor huisvesting. Ook tijdelijke oplossingen, zoals antikraak of bouwen ‘out of the box’, kunnen worden ingezet om het huidige tekort aan zelfstandige woonruimte voor jongeren zo snel mogelijk te doen verminderen. Bij elk bouwproject is er aandacht voor jongerenhuisvesting, waar BBHW zich enorm voor blijft inspannen. Op deze manier kunnen we jongeren een toekomst in de Hoeksche Waard bieden.

Bent u benieuwd naar ons volledige verkiezingsprogramma? Dan verwijzen wij u naar onze website www.hwbb.nl/verkiezingen-maart-2022.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.