De vrouwen van Constructief Hoeksche Waard gaan ervoor!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
De vrouwen die hier op het trappetje van Cafe 't Veerhuys staan van Constructief Hoeksche Waard gaan ervoor! - Foto PR

Op de kieslijst van Constructief Hoeksche Waard staan maar liefst negen vrouwen van de in totaal zeventien kandidaten waar de inwoners op 16 maart a.s. op kunnen stemmen. Welke andere partij kan hierover meepraten? Daarmee geeft deze onafhankelijke lokale partij gehoor aan de roep in de maatschappij om de kieslijst zo evenwichtig mogelijk samen te stellen.  

Lijsttrekker Werner de Jong hoopt dat dit straks in de nieuwe raad ook zichtbaar wordt bij zowel zijn eigen partij, door meer zetels te halen, als in de raad zelf. Het is uiteindelijk de kiezer die dit kan regelen. Met het samenstellen van de lijst is daar wel al op voorgesorteerd door de plaatsen twee, drie en vier te bezetten door vrouwen. Het is belangrijk om gelijkwaardigheid te stimuleren en dat vooral te doen door zelf het goede voorbeeld te geven, aldus Werner de Jong.

Riene Verburgh staat op plaats twee en is woonachtig in Puttershoek. Zij is geen onbekende in de Hoeksche waard en neemt ruime politieke ervaring mee. Zij strijdt al heel lang voor een zuivere democratie en rechtvaardigheid in het sociaal domein, vooral voor de mensen met een kleine beurs en ouderen die hulpbehoevend zijn of om een andere sociale reden onze partij dringend nodig hebben.

Olga Bataglia staat op plaats drie en woont in Oud-Beijerland. Zij neemt eveneens politieke ervaring mee, zowel nationaal als internationaal. Olga gaat zich hoofdzakelijk richten op sport, cultuur en recreatie, maar heeft ook een warm hart voor inwoners die hulpbehoevend zijn. Zo voert zij al geruime tijd een succesvolle strijd tegen menstruatiearmoede wat een verborgen probleem is voor mensen die weinig te besteden hebben. Zij tracht dit uit de taboesfeer te halen.

Fija de Baat staat op plaats vier en woont in Numansdorp. Zij is de afgelopen drie jaar als burgerlid actief geweest. Haar inzet zal zich de komende tijd vooral gaan richten op sociale woningbouw en in het bijzonder sociale huurwoningen waar dringend behoefte aan is voor zowel de ouderen die kleiner willen gaan wonen als voor de jongeren die op het eiland willen blijven wonen. Bij het bouwen richten wij ons op het beschermen van de dorpsgezichten en dat de gemeente meer de regie gaat voeren.

Constructief Hoeksche Waard zet zich niet alleen in voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen, maar op alle fronten, zoals onder andere ook voor de LHBT+groep Hoeksche Waard. Helaas hebben maar vijf van de twaalf partijen hierover iets in hun verkiezingsprogramma’s staan. En dat terwijl de Gemeente Hoeksche Waard een regenbooggemeente is. Hier moet dus nog het nodige aan gedaan worden. Het zijn van een regenbooggemeente is meer dan alleen het hijsen van een regenboogvlag.

                                                 Het is tijd voor verandering!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page