Gemeente schrikt van fanatieke start NK Tegelwippen door GroenLinks

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Waar moet ik mijn auto nu zetten?” reageert wethouder Van Waveren onthutst als hij ziet hoe de parkeerplaats voor het gemeentehuis in Oud-Beijerland in een tuin is veranderd. Hij heeft de inwoners én de gemeente weliswaar zelf opgeroepenmassaal mee te doen aan het NK Tegelwippen, maar dít was niet echt de bedoeling.

GroenLinks had juist gehoopt dat hij enthousiast zou zijn. De fractie zag te weinig actie bij de gemeente en besloot alvast een handje te helpen. We hebben hier alleen al meer dan 150 tegels gewipt”, zegt Astrid Butter strijdvaardig. Daarmee hebben we een voorsprong op Goeree-Overflakkee”, vult Caroline Smeets aan, die ook haar handen uit de mouwen stak.

Het moment was symbolisch. Binnen spraken fractievoorzitter Vincent Rietvelt en Tania Heimans van GroenLinks met de informateur over hun rol binnen de nieuwe raad. Ze hopen dat er meer daadkracht wordt getoond als het om het verbeteren van de biodiversiteit en het vergroenen van de gemeente gaat. En ze hopen natuurlijk dat inwoners net als zij serieus werk maken van het NK Tegelwippen. In vele tuinen liggen tegels die ruimte zouden kunnen maken voor groen. Goed voor de opvang van water bij extreme regen, en goed voor de biodiversiteit. Om de Hoeksche Waard in de race te houden moet wel iedere gewipte tegel worden aangemeld bij https://nk-tegelwippen.nl Meedoen kan tot en met 31 oktober.

Of de tuin voor het gemeentehuis blijft is nog onzeker, er had eigenlijk een vergunning voor moeten worden aangevraagd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren