NBSVV niet opgewassen tegen GOZ, GOZ pakt op overtuigende manier de 2e periode

In de derby bij GOZ heeft NBSVV geen vuist kunnen maken. De Mijnsheerenlanders waren simpelweg beter en wonnen met 3-0.

Bij aanvang werden de gastheren en gasten bijna vergast door de rook van de fakkels van de thuisfans. Met een stevige wind in de lengterichting van het veld kregen de spelers de volle laag. Het ontstak blijkbaar het vuurtje bij GOZ, dat fel begon. Na een slap schot in de eerste minuut was het na vijf minuten al 1-0 voor Mijnsheerenland. Nadat twee backs van NBSVV op het verkeerde been waren gezet, was het met twee tegen één voor GOZ niet moeilijk meer: Rick Jeanson kon eenvoudig afronden. Dat dwong NBSVV-coach Mark Smeding tot aanpassingen in zijn elftal: hoger druk zetten om een goal te forceren. Dat gaf GOZ weer de ruimte om van achteruit door middel van snel omschakelen te counteren. De dreiging van de Nieuw-Beijerlanders bleef beperkt tot pogingen van Pieter Vogelaar, Martijn van Zuuren en Patrick Ridderhof. GOZ was wel regelmatig gevaarlijk. Maar een niet te missen kans werd door Mike in ’t Veld toch gemist en dat was niet de enige verprutste kans van de thuisploeg. In de 38e minuut werd het dan toch 2-0. Bij een uitbraak van GOZ was de communicatie tussen verdediging en keeper van NBSVV niet optimaal. Valentijn Verweij dook daardoor alleen op voor doelman Kevin Vermaat, die weliswaar de bal beroerde, maar niet kon voorkomen dat die tergend langzaam over de doellijn rolde. Kort voor rust kreeg NBSVV een uitgelezen mogelijkheid terug te komen in de wedstrijd. Er werd een penalty gegeven nadat een speler onreglementair tegen de grond was gewerkt in het strafschopgebied. Pieter Vogelaar schoot de bal echter tegen de paal.

Na rust was het allemaal wat minder. Op enkele mogelijkheden voor Martijn van Zuuren na was NBSVV niet vaak voor het doel van GOZ te vinden. In de 58e minuut wist NBSVV de bal achterin niet goed weg te werken, waardoor Julian van Es de thuisploeg op 3-0 kon zetten. Dat doelpunt gooide de wedstrijd in het slot. Het laatste half uur viel er eigenlijk weinig meer te beleven. Nog twee momenten zijn vermeldenswaardig. In minuut 70 kreeg NBSVV-er Jan Pieter Izelaar een rode kaart, omdat hij een doorgebroken speler neerhaalde, en in de slotseconde was er nog een schot van GOZ dat de lat schampte. Na exact 90 minuten kon GOZ zich opmaken voor een feestje vanwege het winnen van de tweede periode.