Imkersvereniging Hoeksche Waard deelt gratis bloemenzaad uit voor de nationale zaaidag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Imkersvereniging Hoeksche Waard

De Imkersvereniging Hoeksche Waard deelt op zaterdag 16 april gratis bloemenzaad van bijenplanten uit.

Op vrijdag 22 april is het nationale zaaidag. Op deze dag worden mensen opgeroepen om een stukje tuin of land in te zaaien ten behoeve van de bij. Ook de Imkersvereniging Hoeksche Waard wil hier aan bijdragen.Daarom delen wij op zaterdag 16 april gratis bloemenzaad uit aan de inwoners van de Hoeksche Waard.

De Imkersvereniging Hoeksche Waard draagt op verschillende manieren bij aan de biodiversiteit in de omgeving. Zo is de vereniging onderdeel van Hoeksche Waard Zoemt en gaat er binnenkort een project met een aantal scholen van start.

Met het uitdelen van dit bloemen zaad willen we ook bijdragen aan een betere en een gevarieerde biodiversiteit.Het zaad is een mengsel van bloemenzaden die goed zijn voor bijen en andere insecten. Zoals goudsbloemen, zonnebloemen, verschillende soorten klaver, bijenbrood, korenbloemen, klaproos en verschillende soorten kruiden. Het zaad kan gezaaid worden in april en mei.

Wij willen Hoeksche Waarders graag de kans geven dit zaad gratis op te halen en te zaaien in hun tuin.

Het zaad is op te halen bij het secretariaat van de vereniging aan de Oudendijk 47 in Strijen op zaterdag 16 april vanaf 11.00 uur tot  16.00 uur. Iedereen mag een zakje van 20 gram gratis zaad  ophalen (goed voor 20m2 !)  Leuk om zelf van deze bloemenpracht te genieten en super voor insecten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren