Het Strijense Roparun team DriemTiemStrien doet voor de 7e keer mee met de Roparun

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

DriemTiemStrien na de RoParunIn het Pinksterweekend van 7 tot en met 9 juni 2014 doet DriemTiemStrien alweer voor de zevende keer mee aan de Roparun.

In het nabije verleden bestond er in Strijen een trouwe loopgroep die elke zaterdagmorgen een aantal kilometers hardliep. Enthousiast geworden door de verhalen van enkele van de loopsters over eerdere Roparuns is medio juni 2007 het idee ontstaan om mee te doen met de Roparun van 2008. Dit met als doel zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te lopen, niet voor wetenschappelijk onderzoek maar om kankerpatiënten waar mogelijk kwaliteit van leven te geven oftewel: “leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen kunnen worden

toegevoegd aan het leven” Uiteindelijk leidde dit tot het meedoen aan die beroemde loop, met een record aantal deelnemende teams, van Parijs naar Rotterdam. Voor het team een unieke teamervaring van formaat. Met een knipoog naar ons thuishonk, het dorp Strijen in de Hoekse Waard, kreeg het team de naam DriemTiemStrien. DriemTiemStrien is één van de vele teams uit de Hoekse Waard die meedoen aan de Roparun.

Inmiddels zijn we zeven jaar en zes succesvolle roparuns verder. De meeste leden van het “eerste uur” zijn inmiddels gestopt, maar de roparun en het team leeft gelukkig nog steeds. In de afgelopen zes jaren is er voor het goede doel door DriemTiemStrien inmiddels €145.000,= opgehaald. Een prestatie van wereldformaat. Onze dank voor iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Ook de loop-prestaties van de afgelopen jaren waren prima te noemen. In 2008 liepen we de roparun net binnen de 48 uur. In het tweede jaar wisten we er bijna 7 uur sneller over te doen. De afgelopen jaren duurde de loop meestal tussen de 42 en de 44 uur, waarmee we binnen de eerste 60 teams (qua snelheid) meedraaien. Aangezien de inmiddels zo’n 300 team meedoen is dit zeker vermeldenswaardig te noemen.

Ook dit jaar is het team alweer enige tijd aan de slag met de voorbereidingen voor 2014. De organisatie van zo’n evenement kost toch wel het nodige werk. Zoeken naar de juiste deelnemers, organiseren van sponsoractiviteiten, testlopen, eten en drinken, het vinden van sponsors, enz… kosten natuurlijk het nodige werk van de deelnemers. Afgelopen vrijdag was er voor de meeste teamleden een, inmiddels memorabele, testloop. Deze testloop van 66km met regen, wind en donder en bliksem werd door de deelnemers succesvol volbracht waarmee we weer gesteld staan voor onze zevende roparun. Halverwege was er gelukkig ook een prachtige regenboog te zien, een (voor de roparun zeer toepasselijk) teken van hoop. Ook de komende weken zal Strijen de lopers weer rondom het dorp zien trainen. Ook door de fietsers wordt er hard getraind om de ruim 530 km te gaan volbrengen.

Op zaterdagmorgen 7 juli 2014 rond een uur of 9 vertrekken we uit Strijen naar Parijs. Maandagmiddag zullen we hopelijk veilig, moe maar voldaan weer terugkomen. Zwaaien jullie ons ook uit? Als jullie ons team willen steunen is dat uiteraard mogelijk. Via een speciale module is er een mogelijkheid om geld te doneren voor het goede doel. Zie: http://www.roparun.nl/teams/2014/110.html

De ervaringen en belevenissen van DriemTiemStrien zijn te volgen via Twitter (https://twitter.com/driemtiemstrien) en Facebook (https://www.facebook.com/#!/driemtiemstrien.roparun)

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren