Paulus Fritespaleis in ’s-Gravendeel nu ‘Oerfrietpaleis’

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Paulus Fritespaleis 12-6-2014 A2
Paulus Fritespaleis in ‘s-Gravendeel is er trots op dat hun cafetaria is uitgekozen voor een pilot van de Aviko ‘Oerfriet’. Ook veel klanten kozen voor de oerfriet. (Foto’s: Arie Pieters©)

 ’s-Gravendeel – Dit voorjaar begon Paulus Fritespaleis in ‘s-Gravendeel een proef met de zogenaamde ‘oerfriet’. Een dikkere, ambachtelijke friet waarbij men veel beter de echte aardappelsmaak proeft. Tijdens deze actieweek, waarin men voor 1 euro de nieuwe oerfriet kon ‘keuren’, konden alle klanten kenbaar maken wat ze van de friet vonden en of Paulus Fritespaleis door moest gaan met deze ‘oerfriet’.

Ondermeer via twitter en facebook kon men zijn/haar keuze bekend maken. En uiteindelijk bleek een ruime meerderheid van de klanten heel positief over de oerfriet. En toen was het voor Paul en Anneke van Twist (eigenaars van Paulus Fritespaleis) heel makkelijk om de knoop door te hakken; de oerfriet kwam ‘vast’ op het menu te staan. Gezien de wijze waarop het ‘s-Gravendeelse cafetaria haar klanten mee liet beslissen en daarna zelf verder ging met oerfriet, is het eigenlijk ook geen verrassing dat zij door Aviko (producent van de oerfriet) zijn uitgekozen tot één van de vijf cafetaria’s die als pilot de oerfriet officieel gaan promoten. Paul en Anneke zijn uiteraard trots op het feit dat zij zijn uitgekozen voor deze pilot. Zij waren al meteen enthousiast over de ambachtelijke friet. Het betekende overigens ook dat hun zaak een geheel nieuwe ‘look’ heeft gekregen; uiteraard helemaal in ‘oerfriet-stijl’.

Oerfriet introductie

Tijdens de Horecava begin 2014 heeft Aviko haar nieuwste trots gepresenteerd; ‘Oerfriet’. De Aviko Oerfriet is een frietje met een authentiek uiterlijk. ‘Door de speciale snijtechniek wordt de gehele aardappel gebruikt, waardoor er natuurlijk ook kleine stukjes zichtbaar zijn. Speciaal ontwikkeld voor de cafetaria. Kortom een

product waarmee iedere ondernemer zich met trots kan onderscheiden’, aldus Aviko. Hiermee speelt Aviko in op de stijgende vraag naar authentieke producten. Oerfriet is een mooie goudbruine friet, dikker gesneden waardoor men de echte aardappelsmaak proeft. Aviko zet de introductie van haar Oerfriet nu kracht bij met de opening van een reeks Oerfriet-pilotstores. De allereerste snackbar die omging was Cafetaria Kokkie ‘Uit de Kunst’ in Diepenheim. Nu is dus ook Paulus Fritespaleis in ‘s-Gravendeel een ‘Oerfriet’ cafetaria.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.