Primeur the Dutch Weedburger op de Groene Markt in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Dutch Weed Burger - het team achter de burger - Lisette Kreischer Mark Kulsdom Sander de JongStrijen – Aanstaande zaterdag 5 juli zal op de Groene Markt in Strijen voor het eerst The Dutch Weedburger verkocht worden. The Dutch Weedburger krijgt hiermee zijn primeur in de Hoeksche Waard.

Het bijzondere aan deze burger is dat het een 100% plantaardige burger is, met zeewier als de smaakmaker. De innovatieve burger gaat in smaak, beleving en bite voorbij aan wat we tot nu toe hebben gekend. Lekker, gezond én duurzaam. Een mooie aanvulling op het bestaande productaanbod van de Groene Markt in Strijen.

Superfood
Zeewier is een ‘superfood’ met een combinatie van eiwitten vergelijkbaar aan vlees. De overgang naar deze ‘eiwitbron van de toekomst’ ontlast de druk op het ecosysteem enorm, doordat er geen schaars landbouwgrond nodig is en er geen zoetwater verbruikt wordt bij de teelt. Wetenschappers van de universiteit van Wageningen hebben zeewier en algen ontdekt als nieuw krachtvoer, rijk aan hoogwaardige eiwitten, vitamines en mineralen, die snel en goed kunnen worden opgenomen door het menselijke lichaam.

Duurzame voedselproductie
The Dutch Weed Burger draagt bij aan een gezondere leefstijl, een duurzame voedselproductie en een rigoureuze CO2-reductie met ruim 90% ten opzichte van traditionele fastfood.

Op de Groene Markt wordt de burger vers gebakken en geserveerd met een bijzonder broodje. Met natuurlijk verse sla, tomaat en augurk en een frisse saus erbij. Alles, dus ook het broodje en de saus is volledig plantaardig. The Dutch Weed Burger is te verkrijgen bij de kraam van de Peerdegaerdt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren