Jaarmarkt Oud-Beijerland dit jaar nóg aantrekkelijker door Streekmarkt

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

jaarenstreekmarktOud-Beijerland – De traditionele Jaarmarkt, die zaterdag 13 september in het centrum van Oud-Beijerland wordt gehouden, heeft dit jaar weer iets extra’s: een echte Streekmarkt. Op het Molenplein zijn (h)eerlijke streekproducten uit de Hoeksche Waard en andere regio’s te koop. Daarnaast zijn er ruim honderd kramen in het centrum opgesteld en zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Dat wordt boodschappentas mee en vullen maar!

Streekmarkt
Kersverse aardbeien, prachtige pompoenen, ambachtelijke beefburgers, heerlijke schapen- en geitenkaas en verse groente. Al deze producten en meer uit de eigen streek zijn tijdens de streekmarkt te koop in de kramen. Wijnmaker en pianist Robert Berger houdt er bovendien een muzikale proeverij met wijn van kersen, bloemen en bloesems. De bekende aardappel op stok is er natuurlijk ook te vinden.
Ambachtswerkers krijgen ook een plek op de streekmarkt. Er komt een palingroker, een mandenvlechter, iemand die buitenschilderijen maakt, een kalligrafist en een glasbewerkster, die de kinderen ook leert graveren.Met de streekmarkt is het weer gelukt om onze Jaarmarkt, die ieder jaar voor een vol en levendig centrum zorgt, extra aantrekkelijk te maken,zegt Adri de Groot van de organisatie. Dit jaar is de achttiende editie van de markt die uit de wijde regio mensen naar Oud-Beijerland trekt.

Jaarmarkt
De ruim 100 kramen staan opgesteld in de Oost- en de West-Voorstraat, de Molendijk en de Oostdijk, de Ooststraat, het Wilhelminaplein, de Veilingpassage en de Beneden Molendijk, waar ze aansluiten op de kramen op de Streekmarkt. Speciaal voor de Jaarmarkt maken de Oostdijk-winkeliers er een extra feestje van met flitsende skytubes (luchtslurven) en een boerenkapel.
Op allerlei plekken in het dorp zijn kinderactiviteiten en muzikale verrassingen te vinden. Muziekvereniging De Bazuin treedt op, evenals de leerlingen van de Junior Musical Academy. De Laat Thuis Band maakt er met soul-, pop- en disco-covers een feestje van, duo Frederik en Frederik zet de boel ook in beweging en er is muziek van straatartiest Floris, gitarist Frank en duo Dinges en Zo. De fanatieke sporters van sportschool Easy Fit in Oud-Beijerland geven een demonstratie in het dorp.

Kortom, er is weer van alles te beleven op deze Jaar- én Streekmarkt. Mis het niet!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren