Bedrijventerrein Zuid-Beijerland feestelijk geopend

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

20140924bedrijventerreinzbZUID-BEIJERLAND – Wethouder Paul Boogaard van Korendijk rondde woensdag 24 september 2014 de werkzaamheden aan het bedrijventerrein in Zuid-Beijerland op een feestelijke manier af.

Alle bedrijfskavels zijn uitgegeven. De gemeente wil daarom samen met de ondernemers bekijken of een uitbreiding van het terrein nodig is.

Op professionele wijze legde wethouder Boogaard samen met de heer Ger Snijders, voorzitter van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) de laatste stenen op het bedrijventerrein in Zuid-Beijerland. Het leggen van de laatste stenen stond symbool voor de afronding van het huidige bedrijventerrein.

„Na een periode van voorbereiden zien wij nu een mooi resultaat, maar we kunnen niet stil gaan zitten. We moeten gezamenlijk een blik op de toekomst werpen en kijken naar mogelijke uitbreidingswensen van ondernemers”, zei Boogaard.

Uitbreiding bedrijventerrein Zuid-Beijerland
Deze zomer maakten de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard afspraken met de provincie over de ontwikkeling van bedrijventerreinen. De gemeente Korendijk heeft zich hierbij ingespannen om ruimte te krijgen voor de Korendijkse ondernemers.

„Dat is ons gelukt”, vertelt Boogaard enthousiast. „De tijd dat gemeenten zelf gaan ontwikkelen is echter voorbij. We willen mogelijkheden samen met de ondernemers onderzoeken”.

Ondernemer als bondgenoot
Boogaard was in zijn speech lovend over de plaatselijke ondernemers. „Zij zijn van groot belang voor de leefbaarheid van onze dorpen. Wij willen meer als bondgenoot met de ondernemers om de tafel gaan. De Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, afdeling Korendijk, is daarbij een belangrijke gesprekspartner”, zei hij.

De komende periode wil gemeente Korendijk samen met de ondernemers werken aan een economische visie. De omslag van denken vanuit regels naar denken vanuit mogelijkheden moet daarin worden vormgegeven.

Verder gaat het college van Korendijk bij de bedrijven op bezoek. „Elkaar leren kennen en leren begrijpen is een cruciale factor in het verbeteren van de relatie met de ondernemers”, zegt Paul Boogaard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren