Overhandiging ‘groene voetstappen’ aan burgemeester Klaas Tigelaar van Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

groene voetstappenOUD-BEIJERLAND – Maar liefst 11.445 stuks… dat is verrassende optelsom van alle ‘groene voetstappen’ die de kinderen van de Oud-Beijerlandse basisscholen De Kriekenhof, De Tandem, De Klinker, Keuchenius, Hoeksteen, en Willibrordus met elkaar hebben gezet in de Europese Mobiliteitsweek (16 tot 22 september 2014).

Tijdens deze week besteedde gemeente Oud-Beijerland aandacht aan duurzame vormen van vervoer, zoals fietsen, elektrisch autorijden, carpoolen én lopen. En dat alles om de bewustwording – bij oud en oud – van duurzame mobiliteit te stimuleren.Eén van de activiteiten was dus het basisschoolproject ‘Groene voetstappen’. In dit project werden leerlingen en ouders gestimuleerd om de hele week lopend of met de fiets naar school te komen. Goed voor het milieu en goed voor de gezondheid! Voor elke duurzame ‘rit’ van en naar school (lopend, fiets of step) kregen de leerlingen een sticker. Waarbij elke sticker staat voor een ‘groene voetstap’.

Inmiddels zijn alle stickers geteld en weten we dat er in totaal 11.445 groene voetstappen zijn gezet. De school met de meeste groene voetstappen is De Kriekenhof. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigden twee leerlingen van De Kriekenhof – onder goedkeurend toezien van directeur Jeffrey van der Veeken – vanmiddag alle groene voetstappen van alle kinderen die hebben meegedaan aan de actie aan burgemeester Klaas Tigelaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren