Piershil geeft overwinning weg in de 2e helft

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

imagePiershil – Tot tweemaal toe heeft Piershil een ruime voorsprong uit handen gegeven.

De ploeg van trainer Rob Ouwens begon uitstekend aan het duel en tekende al snel voor een 2-0 voorsprong. Joost Both zorgde voor de openingstreffer door uit een geblokt schot van Alex van Dijk de bal van dichtbij binnen te werken. Even later was het na goed doorzetten van Wesley Koedam al tijd voor de tweede treffer van de middag, want de bal kwam voor de voeten van Edwin Bestebreur die de bal hard en laag binnenschoot. Amstelwijck leek aangeslagen, maar de ploeg herpakte zich, na een harde voorzet voor de goal langs produceerde Johnny Granger voor de gasten de aansluitingstreffer: 2-1. Piershil raakte niet in paniek en ging vrolijk verder met wat het de hele tijd al deed: aanvallen. Een vrije trap van Wesley Koedam belandde panklaar op het hoofd van Ricardo Hoogwerf die daarmee doelman Groeneweg verschalkte: 3-1. “We hadden die score vast moeten houden tot de rust”, vertelde Rob Ouwens na afloop. Maar via de rechterkant kwamen de gasten goed door en de voorzet die werd afgeleverd werd niet goed verwerkt, waardoor Mohssin Ghorafi zomaar de 3-2 in de schoot geworpen kreeg.

Een spannende tweede helft liet op zich wachten en dat werd het ook. Piershil leunde op de defensie en leek de drie punten in eigen huis te houden, maar een bizarre ontknoping volgde en zorgde er uiteindelijk voor dat de thuisploeg met nul punten overbleef. Daarvoor was Piershil nog dichtbij de beslissing geweest in de wedstrijd, Bestebreur trof van dichtbij de lat en een kopbal van Hoogwerf ging maar rakelings naast de goal. Aan de andere kant viel de gelijkmaker, een beslissend duel op het middenveld werd verloren waardoor de bal kon worden voorgegeven en werd binnen gewerkt bij de tweede paal door Marlon Kramer. Enkele minuten later was de scherpte er vanaf bij Piershil en produceerde Amstelwijck zowaar nog de winnende treffer, uit een afgeslagen corner werd de bal weer hard voor de goal gegeven en kon door Rik Kramer worden binnen gewerkt: 3-4. Op basis van de tweede helft had Piershil de wedstrijd uit handen gegeven en de gasten profiteerden daar optimaal van. Volgende week is Piershil vrij om de week erna op bezoek te gaan bij Spirit.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren