Strijen krijgt te weinig tegen Papendrecht

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Voetbal herfst StrijenHet lukte de Kanarie’s niet om koploper Papendrecht de eerste verliespunten te laten incasseren. Een voortreffelijk strijdend Strijen botste tegen de goed georganiseerde verdediging van de bezoekers die over de hele wedstrijd gezien het beste voetballende spel op de mat legde.

Het was de strijdlust van Strijen die er voor zorgde dat zij de betere kansen kregen en het was de uitstekend keepende Karsten van de Velde die schoten van Jasper Huisman en Sven Post uit zijn doel ranselde. Strijen had niet het nodige geluk wat Papendrecht wel kreeg. Bij een hoge bal voor het doel van Strijen kwam doelman Sem Kerkhof zo ongelukkig terecht dat hij vervangen moest worden door de onervaren Kosta de Wit die zijn debuut in de competitie maakte en in de rest van de wedstrijd met verve zijn doel verdedigde.

Niet veel later was het voor een ieder moeilijk te begrijpen waarom arbiter Lier in de 30e minuut de bal op de stip deponeerde wegens een (door hem alleen) geziene duw in de rug van een Papendrechter die naar de grond ging. Dit buitenkansje werd dan ook verzilverd en kwam Papendrecht op een 0-1 voorsprong daar waar Strijen gezien de kansen al op een voorsprong had moeten staan. Een domper voor Strijen wat een overwicht had op de bezoekers maar slordig omging met de kansen. Maar als Papendrecht in balbezit was, dan wisten zij met goed veldspel elkaar prima te vinden en gevaarlijk uit te breken, wat voor de toeschouwers een spannend schouwspel was.

En als je als Strijen dan weer prima aan de tweede helft begint met een open kans voor Jan Jaspers en een prima schot van Jasper Huisman, die helaas voor Strijen weer werd gekeerd door keeper Van der Velde, en dan al uit een snelle uitbraak in de 51e minuut de 0-2 achter de oren krijgt, denk je dan dat de wedstrijd gespeeld is. Maar niets was minder waar, Strijen kromde de rug en deed er een schepje bovenop. Jammer was dat er helaas geen visie is in dit elftal, geen vast patroon of een bepaalde opbouw van achteruit waar bepaalde vaste actie’s uit kunnen komen die gevaarlijk worden. Daardoor worden er te veel ballen verkeerd gegeven en kun je weer beginnen met het veroveren van de bal.

Als er dan ook nog een club grensrechter van de tegenpartij zulke oneerlijke beslissingen neemt en de scheidsrechter dat niet ziet is het haast onmogelijk om zo’n belangrijke wedstrijd naar je hand te zetten. Het pleit voor de thuisploeg dat zij ondanks de tegenslagen zijn blijven knokken voor een goed resultaat. Dat leidde tot kansen voor Mark Stam met een schot net over en Kevin Theuns (kopbal net naast) Papendrecht stelde daar tegen over een schot op de lat, maar het was Strijen wat toch tot scoren kwam door een voorzet van Aron Peres Maria die uitstekend werd ingegleden door Sven Post. 1-2 Het laatste kwartier was ook voor Strijen wat knokte wat het waard was maar niet kreeg wat het verdiende.Man van de wedstrijd (maar dan in de negatieve zin) grensrechter van Papendrecht.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren