Strijen verliest thuis van Botlek

91

imageStrijen – Waar de Strijense kanaries bij de rust met een voorsprong de thee op zouden moeten zoeken stond er bij rust een 0-1 achterstand op het scorebord en aan het einde van de wedstrijd zelfs in 0-2 en eindigde Strijen met een man minder door de rode kaart van Aaron Peres Maria.

Reeds in de 2e minuut leek Jasper Huisman Strijen op voorsprong te zetten, maar met een katachtige reaktie wist keeper Kevin Rijsdijk zijn inzet tot hoekschop te verwerken en had de bal in de 5e minuut op de penaltystip kunnen liggen, toen de doorgebroken Aaron Peres Maria binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald, maar het beslissende fluitje hiertoe bleef uit. Vervolgens kregen Mark Stam en Jan Jaspers enkele riante mogelijkheden de score te openen, maar onzorgvuldig afwerken voorkwam een achterstand voor Botlek, dat op slag van rust zelfs op voorsprong kwam toen na een snelle uitbraak spits Nasser Abdalla in stelling werd gebracht, die dit buitenkansje met beide handen aangreep.

Na de rust probeerde Strijen nog de bakens te verzetten, maar Botlek gooide in de 69e minuut roet in het eten toen Ralph van der Meer slecht uitverdedigen afstrafte en 0-2 aantekende, waarna in de 72e minuut Aaron Peres Maria zijn frustatie niet de baas was en na een fikse overtreding de rode kaart voorgeschoteld kreeg. Zonder overtuiging speelde Strijen de wedstrijd verder uit en nestelde het zich vaster op de voorlaatste plaats in de 2e klasse D.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.