SHO Oud-Beijerland uitgebekerd

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read
logo shoOud-Beijerland – Na de oorwassing tegen Ter Leede kreeg SHO met de bekerwedstrijd bij FC ‘s Gravenzande de kans om de kater die de nederlaag opleverde weg te sp(o)elen.
Van de 22 acteurs die aan de wedstrijd begonnen waren er slechts twaalf die ook bij de onderlinge confrontatie van vier weken geleden op de Kikkershoek aan de aftrap stonden. Bij de gastheren vier andere spelers en in het team van trainer Rijsdijk om uiteenlopende redenen maar liefst zes mutaties.
De eerste mogelijkheid was voor SHO. Geert Bakker lanceerde Joey Kleijn die de bal in het zijnet zag eindigen. De FC had het antwoord paraat en Lopes de Brito strandde op doelman Brian de Vaal. Henk Roeland probeerde het daarna van afstand maar doelman Koning had er geen moeite mee. Na een kleine twintig minuten maakte Bart Kooijman binnen de beruchte rechthoek een overtreding op Lopes de Brito wat werd bestraft met een penalty. Aanvoerder Jesper van Dijk verzilverde het buitenkansje: 1-0. Voor de zevende keer op rij een achterstand voor de wit/zwarten, wat toch wel een slechte gewoonte begint te worden.
Kort daarna een tegenvaller voor SHO omdat Geert Bakker er met een lichte enkelblessure vanaf moest. Hij werd vervangen door Peda Jerinic. De invaller maakte nog net mee hoe Joey Kleijn de gelijkmaker op het bord bracht. Eerst stopte Koning een schot van Roeland, de rebound door Kleijn werd ook door de sluitpost gekeerd waarna het driemaal scheepsrecht was en Kleijn definitief vonniste: 1-1. Bij de volgende actie van Jerinic speelde weer zijn oude blessure op zodat de Serviër naar de kant moest en werd vervangen door Martin de Ruiter. Nog net voor de pauze probeerde Rico Luijando, vier weken geleden bracht hij zijn ploeg nog aan de leiding tegen SHO, het met een kopbal maar De Vaal kon simpel redding brengen.
In de tweede helft kabbelde het duel lange tijd verder zonder veel hoogtepunten. Gelukkig konden de aanwezigen zich koesteren in de weldadige herfstzon.
Pas in het laatste kwart van het duel onstond er weer wat opwinding. Een kopbal van Patrick Triep eindigde in handen van De Vaal die even later al zijn talent nodig had op een venijnig schot van Lopes de Brito. Daarna was het woord weer aan SHO. Na een strak genomen hoekschop kopte Joey Kleijn goed in maar via het hoofd (!) van de verder kansloze Koning verdween de bal over zijn domein. Even later had Rohaindrick Hooi een prima voorzet waarbij Kleijn de bal maar net miste. Hij kwam daarbij wel met zijn knie in aanraking met de schoen van doelman Koning wat een vleeswond tot gevolg had. De goed spelende Kleijn kreeg een aftocht per brancard en vervolgens een bezoek aan de huisartsenpost waar een aantal hechtingen werden geplaatst. Voor zowel Kleijn als SHO is het te hopen dat de onfortuinlijke aanvaller niet meer schade aan zijn gewricht heeft opgelopen. Al na zijn eerste optreden voor SHO, tegen Drechtstreek, moest de van VVGZ overgekomen pechvogel ook naar de eerste hulp om een hoofdwond te laten hechten.
De rampspoed voor SHO was daarmee nog niet op. Diep in blessuretijd kreeg SHO een vrije trap te nemen na een overtreding op Henk Roeland. In alle ijver nam Martin de Ruiter nog voordat de muur was opgesteld de bal en raakte van dichtbij de net opkrabbelende Roeland vol op het hoofd. Dizzy verliet ook Roeland het veld waarmee trainer Jeroen Rijsdijk zijn hele aanval geblesseerd zag uitvallen. De resterende tijd was voor de thuisclub te kort om nog van de man meer situatie te kunnen profiteren waardoor een strafschoppenserie noodzakelijk werd.
Martin de Ruiter mocht het bal openen maar zag doelman Koning het leer uit het doel ranselen. Dennis Groosjohan, Paul Scheurwater, Ingmar van Bruggen en Cees Nobel gaven vervolgens Koning wel het nakijken. Tussendoor mocht ook de FC ‘s Gravenzande het van elf meter proberen en dat deden zij feilloos. Op de inzetten van Jasper van Dijk, Domingos Lopes de Brito, A-junior Ruben de Groot, Patrick Triep en Yuri Westhoff had Brian de Vaal geen passend antwoord zodat de fusieclub doorgaat naar de volgende ronde.
Hoewel het erop lijkt dat het met vier uitvallers voor SHO een slagveld was op het Julianapark viel dat in werkelijkheid alles mee. Scheidsrechter Arie Kuup had slechts twee kaarten nodig om de boel in het gareel te houden. De uitschakeling is pijnlijk voor SHO dat er met trainer Jeroen Rijsdijk aan het roer steeds in slaagde om in het bekertoernooi te overwinteren.
Opstelling SHO:
Brian de Vaal, Bart Kooijman, Cees Nobel, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Roy Fernandes, Paul Scheurwater, Rohaindrick Hooi, Joey Kleijn, Henk Roeland, Geert Bakker
Wissels:
26’ Peda Jerinic voor Geert Bakker
41’ Martin de Ruiter voor Peda Jerinic
90’ Ingmar van Bruggen voor Joey Kleijn
Doelpunten:
18’ Jasper van Dijk 1-0, penalty
36’ Joey Kleijn 1-1
Scheidsrechter Arie Kuup uit Vlaardingen had geel voor Bart Kooijman van SHO en Yuri Westhoff van FC ‘s Gravenzande.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren