Expressie en kleur in Post 21 Oud-Beijerland

480

expositie-flyerOud-Beijerland – In de maand november exposeren Leo Zoetbrood, Leny Goedhart, Hanneke Keukens en Carla van Emmerik in Post 21 met hun schilderijen. De samenwerking tussen de vier kunstenaars is ontstaan tijdens het schilderen in het atelier van beeldend kunstenaar Marieke Verkerke.

De expositie is gevarieerd zowel in onderwerpen als in kleurstellingen en technieken. Leo Zoetbrood brengt in zijn schilderijen veel menselijke expressie, gezichten waar hij emoties maar ook
gezichtskenmerken diep weet te treffen. Hij werkt met zowel donkere kleuren als felle contrasten en weet boeiende kenmerken van de mens of zijn omgeving weer te geven. Leny Goedhart maakt kleurrijke werken waarin mensfiguren meestal een kenmerkende rol spelen. De afwisselende kleurvakken en vloeiende lijnen in haar werken geven gevoel en aandacht voor de mens weer. Hanneke Keukens schuwt niet om in haar schilderijen gebruik te maken van bijzondere technieken en andere materialen zoals textiel. Hierdoor ontstaan heel bijzondere werken en mede door haar kleurstellingen biedt zij de kijker een andere kijk op vormen en materialen. De schilderijen van Carla van Emmerik kenmerken zich vooral door intensieve kleuren en mooie kleurcombinaties, zowel abstract als figuratief.

De tentoonstelling duurt van 1 november tot half december en is te bezoeken tijdens de openingstijden van Post 21, Karel Doormanstraat 21 in Oud-Beijerland. Post 21 is open op dinsdagen van 09.00-17.00 uur, woensdagen van 11.00-14.00 uur en zaterdagen van 10.00-13.00 uur. Voor meer informatie en extra openingstijden in november zie ook de website van Post 21 www.post21.nl.

Op vrijdag 7 november wordt de expositie geopend. Tussen 19.30 en 22.00 uur is iedereen van harte welkom in Post 21 om onder het genot van een hapje en een drankje de schilderijen te bekijken en met de kunstenaars van gedachten te wisselen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.