Oost Voorstraat in Oud-Beijerland ook voor verkeer open op koopavond en zaterdag.

0
167

oud_voorstraat1OUD-BEIJERLANDIn 2007 is besloten om tijdens de drukke winkeltijden, zoals vrijdagavond (koopavond) en zaterdagmiddag, de Oost Voorstraat noord af te sluiten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Het gaat dan om het gedeelte Oost Voorstraat vanaf de brug voor het Oude Raadhuis en de Ooststraat tot aan de Wilhelminastraat.

Proef koopavonden

De tijden zijn echter veranderd en vooral tijdens de koopavonden is het winkelbezoek sterk afgenomen en is er sprake van weinig verkeer. Vandaar dat de gemeente met ingang van vrijdag 7 november 2014 de Oost-Voorstraat niet meer afsluit voor het gemotoriseerde verkeer. Het gaat hierbij vooralsnog om een proef tot eind 2014.

Woonerf

Wat tijdens de proef niet verandert, is het gewenste verkeers- en parkeergedrag. De Oost Voorstraat noord en de Ooststraat tot de aansluiting Wilhelminastraat zijn woonerfgebied. Dit betekent een zodanige snelheid van motorvoertuigen dat fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken.Motorvoertuigen mogen uitsluitend parkeren in de vakken met een ‘P-tegel’ in het straatwerk. Stilstaan binnen het erfgebied is alleen toegestaan op de rijbaan voor het in- en uitstappen en/of laden en lossen van goederen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.