Binnenmaas wint tegen EBOH uit Dordrecht

Maasdam – De belangen waren groot vandaag bij FC Binnenmaas, winnen van EBOH was een must om aansluiting houden op de ploegen boven zich en om weg te lopen van de ploegen onder zich.

In de begin fase was het duidelijk dat ook de spelers van FC Binnenmaas zich er van bewust waren hoe belangrijk deze wedstrijd was, want het begin was erg onrustig.

Toch kwam de eerste grote kans aan de kant van Binnenmaas, Kevin Kuijer kon na een goede actie aan de rechterkant de bal voor geven, Johnny Maijers wist deze weer door te koppen naar Sjoerd van der Pers maar helaas schoot Sjoerd deze bal naast.

De mannen van Leo Dekker kregen meer grip op de wedstrijd en 2 minuten later kreeg dezelfde Sjoerd opnieuw een grote kans, De aanvoerder Johnny Maijers stuurde Sjoerd alleen op de doelman af, alleen was het nu de doelman die de 1-0 wist te voorkomen.

Na deze twee grote kansen was het EBOH met een grote kans en wat voor kans. Na een voorzet van de rechterkant hoefde de spits van EBOH de bal alleen maar te raken en het was 0-1 geweest, alleen deze raakte de bal zo slecht dat de bal de lat raakte en niet het doel in ging.

In de 28e minuut was het dan eindelijk raak voor FC Binnenmaas en werd de stand op 1-0 gebracht.

Na een goede samenwerking tussen Johnny Maijers en Sander de Heus was het uiteindelijk Johnny Maijers die de bal nog met de punt van zijn schoen wist te raken en de stand naar 1-0 te brengen. Waar iedereen dacht aan een eigen doelpunt van EBOH wist Johnny Maijers zelf mij na de wedstrijd er van te overtuigen dat hij hem echt aanraakte en dat ze dus op zijn naam moest komen.In de resterende 15 minuten was het vooral EBOH die nog even aanzette en de gelijkmaker probeerde te maken en dit lukt ook bijna in de 44e minuut, dit na een hard schot van grote afstand die uit het doel werd gehouden door Martin Remmers.

In de 10e minuut van de 2e helft kwam Binnenmaas op 2-0.Opnieuw was het de aanvoerder Johnny Maijers die na goed doorgaan de 2-0 binnen kon tikken.Hiermee was ook gelijk de wedstrijd gespeeld en beslist en in de resterende 35 minuten gebeurde er dan ook niet echt veel meer.

Danny Maijers, die inmiddels was ingevallen, wist nog een keer de lat en de paal te raken en het andere hoogtepunt was dat Sven Beckers weer minuten kon maken in het eerste elftal.

FC Binnenmaas heeft gedaan wat het moest doen, 3 punten pakken en hiermee eindelijk de eerste thuis overwinning behaalt.

Volgende week SC Feyenoord uit en daarna de zelfde lijn doorzetten als die vandaag.

Opstelling : Martin Remmers, Leon v/d Stel, Mike Post, Bas de Kruijff, Robbie Pors, Kevin Kuijer, Sjoerd v/d Pers, Johnny Maijers, Remco v/d Stel, Richard van der wilt en Sander de Heus.

Wissels : Sven Beckers, Danny Maijers, Lennert KleijwegtCharlie de Graaf en Joey de Jong.