Dames DVO winnen streekderby tegen Benevia

dames-1OUD-BEIJERLAND Door de streekderby met 3-1 te winnen tegen Benevia hebben de dames van DVO vier belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie.

De eerste set kenmerkte zich door een gelijk opgaande strijd waar de dames uit Oud-Beijerland met enkele fouten de overwinning aan de bezoekers moesten laten (22-25). Het bleek een Pyrrus overwinning te zijn voor Benevia. Nienke Bodegom voerden de opdrachten van coach Mark Schregardus goed uit waardoor een speelster van Benevia verdedigend zo hard aan het werk werd gezet dat zij last van haar rug kreeg. De bezoekers moesten hierdoor noodgedwongen een wissel doorvoeren waardoor Benevia verzwakt door ging. Het spel van DVO werd daarin tegen vanaf de tweede set beter: spelverdeelster Kirsten Arkenbout ging meer gebruik maken van de buitenaanvalsters Nienke Bodegom en Eva Quispel. De jonge speelsters waren goed op dreef en scoorden belangrijke punten.

Het is mooi om te zien dat deze jonge speelsters het zo goed oppakten! aldus de winnende coach Schregardus. Daarbij waren zij niet alleen aan het net op dreef ook met hun service werden belangrijke series gemaakt. Nienke Bodegom deed dit in de 3e set en serveerde naar een voorsprong van 11-6, terwijl Eva Quispel in de vierde set met haar service een belangrijke voorsprong opbouwde, zij serveerde naar 17-11. In de tweede set lukte het Maaike Kegel het verschil te maken met haar service beurt. Zij serveerde naar 18-14. De setstanden van de 2e, 3e en 4e set waren 25-16, 25-15, 25-21.

Nog twee wedstrijden te gaan, tegen titelkandidaat Spirit en tegen Volley Meerkerk. We moeten er alles uit proberen te halen en dan kijken of we de promotie / degradatie wedstrijden kunnen ontlopen. We hebben het al eerder gedaan. We moeten dus vertrouwen hebben dat ons dat dit seizoen ook weer gaat lukken, aldus coach Schregardus