Zaterdag  2 mei The DriveXperience in Cromstrijen

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

DriveXperience_logoCROMSTRIJEN – Jonge autorijders van 18 t/m 24 jaar in de gemeente Cromstrijen, die tussen de (ongeveer) drie maanden en twee jaar hun rijbewijs bezitten, kunnen zaterdag 2 mei gratis meedoen aan “The DriveXperience”. Dit is een praktische en leerzame “Praktijkdag voor Jonge Autorijders”, waarvoor auto’s gratis beschikbaar worden gesteld door Autobedrijf Kooiman in Oud-Beijerland. Bezit van een eigen auto is dus niet nodig. De dag wordt gehouden op het terrein van de RAD Hoeksche Waard aan de Smidseweg 20 in Westmaas. Burgemeester Jan Luteijn verzorgd de opening.

De DriveXperience wordt georganiseerd op initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), dat deze dag ook subsidieert. Je ervaart deze dag achter het stuur hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten je wellicht kunt bereiken. Je laat in de volgende drie modules zien hoe goed je bent als autorijder.

Praktijkrit rijden (Road Xperience)

Je rijdt met twee andere jongeren een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving, wisselt elkaar af aan het stuur, beoordeelt je eigen – en elkaars – rijstijl en geeft mogelijke verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft. Spannend!

Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)

Op een gladde rem/slipbaan voel je achter het stuur wat het is om op glad wegdek onverwacht noodstops te moeten maken met verschillende snelheden. Je merkt hoe lang je remweg op een glad wegdek is bij verschillen de snelheden en voelt de werking van het ABS remsysteem. Wéér een ervaring rijker!

Module alcohol en drugs (Xperience Xchange)

In een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling praat je mee over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige voer je een open discussie hierover en over je eerste tijd als zelfstandig autorijder. Alles bij elkaar een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven, discussiëren, ervaringen uitwisselen en elkaar beoordelen.

Vooraf verkeerstest via internet

Enkele dagen voorafgaand aan de Praktijkdag krijg je van CitoDrive per e-mail een link toegestuurd om via internet alvast enkele interessante tests te doen om te zien wat voor soort autorijder je bent. Genoeg redenen om je meteen aan te melden op www.thedrivexperience.nl!

Laat ook je vrienden aanmelden!

Laat al je vrienden, kennissen en collega’s van 18 t/m 24 jaar die tussen de 3 maanden en 2 jaar hun rijbewijs bezitten, zich óók aanmelden en gratis meedoen! De dag begint om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De gemeente zorgt voor een gratis lunch! Na afloop ontvang je een certificaat. Er kunnen maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!

Aanmelden via de website

Meld je aan via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl. Daar vind je ook meer info over het dagprogramma. Na aanmelding krijg je alle info per e-mail. Schrijf je nú in en doe mee!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren