Drie blikmikkers in Cromstrijen

0
489

Wethouder Bas Boelhouwers deponeert afval in een van de nieuwe blikmikkersCROMSTRIJEN | Sinds kort is de gemeente Cromstrijens drie ‘blikmikkers’ rijker. Blikmikkers zijn opvallende, grote afvalbakken waarin voorbijgangers hun blikjes en ander afval kunnen gooien. Zo dragen zij bij aan de bestrijding van zwerfafval.

De gemeente plaatste de blikmikkers in het kader van een zwerfafvalproject. De gemeente rekent er op dat de opvallende bakken voorbijgangers verleiden om afval niet naast maar ín de afvalbak te mikken.

Twee blikmikkers zijn te vinden in Numansdorp aan het fietspad vlakbij de rotonde (kruising Rijksstraatweg/Provincialeweg). De derde blikmikker staat in de buurt van het Wellantscollege in Klaaswaal.

Ook aandacht voor zwerfafval op basisscholen

Ook op de basisscholen is aandacht besteed aan het zwerfafvalproject. Bij De Bron en De Dubbeldekker in Numansdorp en De Blieken in Klaaswaal maakten kinderen op speelse wijze kennis met het thema zwerfafval.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.