Korendijk tweede als veiligste gemeente van Nederland

271

base_2864195KORENDIJK – Het Groningse Zuidhorn is volgens de AD Misdaadmeter de veiligste gemeente van Nederland. De plaats telde vorig jaar slechts enkele inbraken en het aantal diefstallen was op de vingers van één hand te tellen.

Overvallen en straatroven komen in Zuidhorn niet voor. De gemeente met 20.000 inwoners streed met Korendijk en Kapelle om de eerste plaats in de AD Misdaadmeter.

Hoewel de uitslag in de Nationale Misdaadmeter, een programma van AVROTROS in samenwerking met het AD,  anders deed vermoeden, was de gemeente Korendijk aangenaam verrast om te vernemen dat Korendijk op de tweede en Kapelle op de derde plek is geëindigd. Mogelijk komt dit omdat Korendijk vrij afgelegen ligt en de gemeente niet dichtbevolkt is.

De winnende gemeente Zuidhorn ontving een plaquette als ‘Veiligste gemeente van Nederland’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.