Eerste vrouwenelftal van ZBVH op zoek naar trainer

0
581

VR1 ZBVH grootZUID-BEIJERLAND – Vrouwenvoetbal zit wereldwijd in de lift. In Scandinavische landen, maar ook in de Verenigde Staten en Canada was het al heel populair. En nu neemt het ook in ons land ‘een vlucht’. En dat betekent dus dat er ook in de Hoeksche Waard tal van vrouwenelftallen zijn die stevig aan de weg timmeren. Het eerste vrouwenelftal van ZBVH uit Zuid-Beijerland hoort daar ook bij.

De vrouwen van ZBVH zijn een enthousiaste, jonge groep, die met hun eerste elftal uitkomen in de 4e klasse van de zaterdagcompetitie. De leeftijd van het elftal loopt uiteen van 17 jaar t/m 32 jaar. Het is een leuke, ambitieuze groep voetbalsters, die zaken als doorzettingsvermogen en discipline hoog in het vaandel hebben staan. Het eerste elftal is momenteel op zoek naar een train(st)er/leider. Van de nieuwe trainer/trainster wordt verwacht dat hij/zij de trainingen op maandag en woensdag verzorgt (20.00 tot 21.30 uur), en uiteraard de coaching doet bij de competitie- en oefenwedstrijden. Het eerste vrouwenelftal van ZBVH zoekt iemand die resultaat gericht wil werken, gemotiveerd is en die ervaring heeft met het trainen van (dames)voetbalteams. Diploma’s zijn niet noodzakelijk. Wie graag wil werken met een ambitieus vrouwenelftal kan contact opnemen via de website: http://zbvh.nl/ (Adressen en tel.nummers te vinden onder de rubriek ‘contact’.)

KNVB onderkent belang vrouwenvoetbal

‘Meisjes en vrouwen brengen spelplezier, harmonie en nieuwe dynamiek op de velden. Ze maken het verenigingsleven rijker en spannender. Geven het voetbal een nieuwe stimulans. Zijn de grootste groeifactor van het voetbal, zorgen voor aanwas bij de clubs, maken de vereniging sterker en onze kans op succes twee keer zo groot. Vrouwenvoetbal heeft daarmee een voorbeeldfunctie. Het staat voor alle positieve waarden: voor elkaar, voor het spel en voor de toekomst. Waarden waar we zo naar terug verlangen in het voetbal’, aldus de KNVB op haar website. Wereldwijd voetballen er 29 miljoen meisjes en vrouwen. Voetbal is daarmee internationaal veruit de grootste sport voor vrouwen. Ook in Nederland heeft het meisjes- en vrouwenvoetbal zich in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. Anno 2014 telt de KNVB 137.525 voetballende meisjes en vrouwen. De successen van de ‘Oranje Leeuwinnen’, die dit jaar deelnemen aan het WK zal ongetwijfeld verder bijdragen aan de interesse in vrouwenvoetbal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.