SHO Oud-Beijerland verliest uit bij Katwijk

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

voetbaldoelKATWIJK – Na de deling tegen Rijnvogels kon SHO met een goed gevoel op pad voor de confrontatie met Katwijk. Trainer Jeroen Rijsdijk had één wijziging in de basisopstelling aangebracht, Otman Fertoute stond nu aan de aftrap ten koste van Brian Monster.

De landskampioen van 2012 nam meteen het heft in handen en verscheen een paar keer dreigend voor het Beijerlandse doel maar het vizier stond bepaald niet op scherp. De in het wit gestoken Beijerlanders hielden de ruimtes klein en het was bepaald geen open huis zoals tijdens het bezoek aan Ter Leede (8-1), enkele weken geleden. Nadat de eerste storm wat was geluwd liet SHO zich ook aanvallend wat meer zien. Na een klein kwartier had Rohaindrick Hooi een perfecte voorzet waar Fredson Lucas maar tegenaan hoefde te lopen. Zijn kopbal verdween via het aluminium over de achterlijn en had en beter lot verdiend. Een paar tellen daarna was er weer een mogelijkheid voor Lucas maar het schot van net buiten de zestien eindigde in handen van doelman Atam Koroglu.
Terwijl de eerste helft naar het einde kabbelde zat het spreekwoordelijke venijn ook nu weer in de staart. Hooi bediende Roy Fernandes op maat die in kansrijke positie geen kracht meer had voor een strakke uithaal. Koroglu kon de bal simpel oprapen. De sluitpost werd even later verrast door een terugspeelbal van Michiel van Dam. De aanvoerder vertrouwde blindelings op zijn doelman maar omdat deze zich ruim buiten zijn heiligdom bevond verdween de bal, ondanks de wanhopige sprint van Koroglu, in het doel: 0-1. Voor het eerst dat SHO in deze jaargang kon genieten van een voorsprong. Helaas duurde de pret maar heel even en binnen de minuut was de balans weer in evenwicht. Marciano Mengerink sneed via een kaats met Kevin Sterling door de verdediging en liet doelman Brian de Vaal kansloos: 1-1.

Vanaf de aftrap van deel twee kon Sterling langs de lijn opstomen. De vervanger van de zieke Donny van Oijen werd binnen de zestien aangetikt door Robin Ringelenberg wat hem geel en de thuisclub een strafschop opleverde. Vanaf elf meter gaf Robbert Susan Brian de Vaal, die wel de goede hoek koos, geen kans: 2-1. Duidelijk was daarna wel dat het voor SHO een moeilijk verhaal zou worden om nog een punt aan het treffen met de koploper over te houden. De thuisclub nam de teugels in handen, schroefde het tempo op en binnen tien minuten was de klus geklaard. Met een fraaie bal van een meter of zestien verschalkte hij De Vaal: 3-1. Sterling kan terugkijken op een prima invalbeurt met een groot aandeel in de drie treffers van zijn club.

Nadat het vonnis was geveld kwam Geert Bakker Rohaindrick Hooi aflossen en kwam er waqt meer dreiging van SHO kant. Na ruim een uur onstnapte SHO aan een grotere achterstand toen de thuisclub de lat raakte en Brian de Vaal met moeite de rebound kon keren. Ook Fertoute ging naar de kant en voor hem kwam Peda jerinic in het veld. De Serviër lijkt eindelijk voldoende hersteld van een slepende blessure en kan wellicht de vacature op het middenveld opvullen die is ontstaan door het per direct stoppen van Rogier Molhoek.

SHO was nog even dreigend door vijf hoekschoppen op rij af te dwingen, besloten met een schot van Wilson Lima dat hoog over het doel verdween. In de slotfase maakte Rijsdijk nog gebruik van zijn derde wissel en stuurde Ricardo Rapmund het veld in voor Paul Scheurwater. Rapmund ging centraal achterin spelen zodat Ringelenberg als breekijzer naar het front kon maar ook deze laatste ingreep mocht niet baten en kwam er geen verandering meer in de score. Door de 3-1 overwinning blijft Katwijk ongenaakbaar koploper en zakt SHO naar de voorlaatste plaats.

Opstelling SHO:
Brian de Vaal, Wilson Lima Robin Ringelenberg, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Roy Fernandes, Paul Scheurwater, Fredson Lucas, Otman Fertoute, Henk Roeland, Rohaindrick Hooi
Wissels:
56’ Geert Bakker voor Rohaindrick Hooi
68’ Peda Jerinic voor Otman Fertoute
83’ Ricardo Rapmund voor Paul Scheurwater
Doelpunten:
41’ 0-1 Michiel van Dam e.d.
42’ 1-1 Marciano Mengerink
47’ 2-1 Robbert Susan
55’ 3-1 Kevin Sterling
Scheidsrechter Benjamin Selier uit Amsterdam had geel voor Robin Ringelenberg en Wilson Lima van SHO.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren