Buffet voor bewoners van de Striene in Strijen

0
582

Buffet-Striene-9-7-2015-C12STRIJEN – Donderdag 9 juli had HW Wonen in het plaatselijke restaurant/bar ‘Het Plein’ een feestelijk buffet georganiseerd voor alle nieuwe bewoners van appartementencomplex ‘Striene’. Het fraaie complex bestaat uit 18 huurwoningen, die ‘levensloop bestendig’ zijn en daardoor ook heel geschikt voor 55 plussers. Het grootste deel van de bewoners valt dan ook in deze leeftijdscategorie. 

Veel nieuwe bewoners hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging voor het buffet in ‘Het Plein’ en zij lieten zich de gerechten ook prima smaken. Eerst kreeg men nog een drankje aangeboden en waren er nog enkele korte toespraken van wethouder Van Tilborg van de gemeente Strijen en van Bert van der Ent, adjunct-directeur van HW Wonen. Beiden stonden nog even stil bij de bijzonder positieve rol die de architect (BT Architecten uit Breda) en zeker ook de aannemer (P&G Hooghwerff uit Strijen) hebben gespeeld bij de realisatie van het appartementen-complex. Bas Hooghwerff had nog een leuke verrassing voor de huurders die enkele weken geleden niet bij de feestelijke oplevering van de ‘Striene’ konden zijn. Net als de andere huurders toen, ontvingen zij na afloop van het diner in ‘Het Plein’ een fraai uitgevoerd boekwerk, waarin o.a. de gehele bouw van de pand in beeld wordt gebracht. Voor deze lokale aannemer was het uiteraard ook mooi om middels de bouw van dit project een deel van de toekomstige geschiedenis van het eigen dorp vorm te kunnen geven.

Huurders ontvingen van Bas Hooghwerff van P&G Hooghwerff uit Strijen een fraai boekwerk over de 'Striene'.
Huurders ontvingen van Bas Hooghwerff van P&G Hooghwerff uit Strijen een fraai boekwerk over de ‘Striene’.

Op de plek van vroegere school

De 18 huurappartementen die bij de Trambaan zijn verrezen, zitten wat betreft de huurprijs tot aan de zgn. ‘liberalisatie grens’. Dit wil zeggen dat deze onder de huurtoeslag grens zitten. Ze zijn vlakbij het oude centrum van het dorp gelegen. Op loopafstand zijn alle voorzieningen aanwezig. De ruime appartementen zijn van alle gemakken voorzien. De eerste paal ging destijds gelijktijdig de Strijense grond in met de eerste paal voor de eerder dit jaar al opgeleverde Lidl supermarkt. De appartementen en de supermarkt zijn gerealiseerd op de locatie waar vroeger een (voormalig) schoolgebouw en een gymzaal stonden. De supermarkt werd door HW Beheer ontwikkeld voor Lidl Nederland GmbH. De ‘Striene’ is nu overigens ook officieel een zijstraat van de Trambaan geworden. Met de oplevering, enkele weken geleden, werd daarom ook een nieuw (straat)naambordje onthuld door wethouder Van Tilborg.

Foto’s Arie Pieters / HW Wonen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.