Gemeente Binnenmaas wethouder Joosten reikt cheque uit aan initiatiefnemers uit ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

20150914 Overhandiging cheque initiatief gemeentekraam 's-Gravendeel’s-Gravendeel – Wethouder Joosten reikte op maandag 14 september symbolisch twee cheques uit aan Manda Haagen en Angela Groeneweg uit ’s-Gravendeel. Zij zijn twee van de drie initiatiefnemers die tijdens de gemeentekraam van ’s-Gravendeel in augustus plannen hebben ingediend voor het organiseren van twee activiteiten: een Halloweenfeest en een sport- en speeldag voor kinderen in ’s-Gravendeel. De gemeente biedt financiële ondersteuning voor het organiseren van de activiteiten.

Gemeente Binnenmaas stelt dit jaar een budget beschikbaar voor inwonersinitiatieven. Hiermee wordt inwoners de mogelijkheid geboden zelf een bijdrage te leveren om de gemeente mooier, leuker en prettiger te maken. Denk hierbij aan initiatieven in de ruimtelijke of maatschappelijke sfeer, zoals het gezamenlijk opruimen van afval in de wijk, samen met de buren een groenperkje onderhouden, ouderen een gezellige dag bezorgen of bijvoorbeeld sportiviteit stimuleren.

Wie een initiatief heeft kan langskomen bij de gemeentekraam op zaterdag 19 september op de Jaarmarkt in Mijnsheerenland of op 14 november op de Ponymarkt in Puttershoek.

De gemeente moet weten welke inspanning er wordt geleverd, wanneer en door en voor wie, wat men van de gemeente nodig heeft en in hoeverre er al draagvlak is voor het idee. Na afloop van de gemeentekraam bepaalt de gemeente welke initiatieven er binnen het budget en de voorwaarden passen en welke initiatieven uitgevoerd kunnen worden met een (gedeeltelijke) bijdrage van de gemeente.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren