Piershil mist koelbloedigheid voor het doel en rust in de defensie maar wint in Schiedam

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

08-06-071-hvlSCHIEDAM – Piershil heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan fusieclub Kethel Spaland, na 2-2 halverwege werd de gewenste buit met 2-3 binnengesleept. Piershil kwam voor de zege en straalde dat vanaf het startsignaal uit.

Hoewel er op de zware herfstmat moeilijk te combineren viel kwamen de Piershillenaars enkele malen gevaarlijk in de doelmond van de opponent. Een treffer van Kevin van Valen na 12 minuten (0-1) vormde de beloning voor het goede begin. De thuisclub schrok duidelijk wakker want in het restant was er van kwaliteitsverschil geen sprake meer. Een door doelman Konings veroorzaakte strafschop leverde na 25 minuten de gelijkmaker op door Tim Lansbergen (1-1). Daarna kende Piershil z’n slechtste periode, al drie minuten later maakte Miletson Silva de Freitas er 2-1 van. De thuisclub liet enkele malen na om de voorsprong te vergroten, de individuele klasse van Geert Bakker zorgde zowaar voor de gelijkmaker op slag van rust: 2-2.

In de tweede helft ontstond er veel ruimte op het veld, het regende kansen aan beide zijden. Het gemis van aanvoerder Sjoerd Singor deed zich voelen, het was aan de weer sterke Peter Konings te danken dat de thuisclub niet meer tot scoren kon komen. Sinds het stoppen van viervoudig topscoorder Edwin Bestebreur is het verzilveren van opgelegde kansen ook voor Piershil een probleem geworden. Er moest dan ook een verdediger aan te pas komen om de winnende treffer te produceren. Op aangeven van Wesley Koedam knikte de sterk spelende Sebastiaan van Vreeswijk tien minuten voor tijd de 2-3 eindstand in de touwen, waar 5-3, 3-5 of 5-5 ook de verhoudingen zou hebben weergegeven.

In de slotfase bleek nog maar eens waar de pijnpunten liggen, de ploeg van trainer Martin Schouten mist koelbloedigheid voor het doel en rust in de defensie. Piershil sluit de eerste periode af met 10 punten uit 8 duels, exact overeenkomend met het vorige seizoen.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Loek Visser, Sebastiaan van Vreeswijk, Ted den Boer, Jurriaan Lindhout, Wesley Koedam, Alex van Dijk, Kevin van Valen (79. Jan Jaspers), Patrick Korpel (88. Martin de Ruiter), Ricardo Hoogwerf (72. Joost Both), Geert Bakker


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.