Felicitaties voor de 101 jarige mevrouw van den Eshof uit ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

12193854_969897543072168_1011718833630198703_n‘s-Gravendeel – Op zondag 8 november is mevrouw Van den Eshof-Bosman uit ’s-Gravendeel 101 jaar  geworden. Burgemeester Borgdorff en zijn echtgenote bezochten mevrouw Van den Eshof maandag in verzorgingshuis Immanuël en brachten haar, onder overhandiging van een boeket bloemen, de felicitaties over namens het gemeentebestuur van de gemeente Binnenmaas

Mevrouw Van den Eshof is geboren in Breukelen. Ze was voor haar ouders het eerste kind en na haar volgden nog vijf jongens. In die tijd was het gebruikelijk dat een dochter meehielp in het huishouden en daarnaast hielp ze haar vader in de sigarenwinkel. Veel vrije tijd had ze niet. Ze leerde haar lieve en aardige man kennen in Amerongen. Ze trouwden en gingen vervolgens in Rotterdam wonen vanwege zijn werk. De overgang van het landelijke Breukelen naar een bovenwoning in Rotterdam-Feijenoord was groot. Ze kregen samen een dochter en later schoonzoon. Mevrouw Van den Eshof werd oma van twee kleinkinderen en inmiddels heeft ze ook vier achterkleinkinderen. Haar echtgenoot overleed in 1972.

In de zomer van 2008 verhuisde mevrouw Van den Eshof van Rotterdam naar ’s-Gravendeel, naar verzorgingshuis Immanuël van Zorgwaard. Ze voelde zich hier meteen thuis. Helaas ondervindt ze al lange tijd ernstige slijtage aan haar gewrichten en dat veroorzaakt behoorlijk veel pijn. Geestelijk blijft ze in conditie door onder andere het lezen van de krant, het meedoen aan het bingospel dat door de Anbo wordt georganiseerd en het volgen en kijken naar voetbal, waarbij Feyenoord de meeste aandacht krijgt.

(Foto felicitatie: Arie Pieters)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren