’S-GRAVENDEEL BEKERT VERDER NA WINST OP NICOLAAS BOYS 4-1

244

logo_vvsgravendeel__rood_’S-GRAVENDEEL – Het was voor ’s-Gravendeel lang geleden dat de volgende ronde werd bereikt voor de beker. Na overwinning in de poule op FIOS en NBSVV, was Nicolaas Boys uit Nieuwveen zaterdag de tegenstander.Even leek het erop dat de zondag derdeklasser (West II, 3A) de touwtjes in handen wilde nemen.

Al na een drietal minuten moest Pieter Lerensveld reddend optreden na een inzet van Bodi Verduyn. Maar daarna was het toch ’s-Gravendeel dat meer balbezit kreeg. Het resulteerde al na negen minuten in de 1-0. Vincent Kroon kopte raak uit een op maat gesneden voorzet van Wesely Meuldijk. Dezelfde Meuldijk was na 19 minuten zelf trefzeker, nadat hij een vrije trap raak mikte langs de muur en keeper Koen Verlooy, 2-0.

’s-Gravendeel rook dat er meer in zat en zag dat na 27 minuten weer beloond worden. Het was Vincent Kroon die alert was, nadat een schot van Wesley Meuldijk geblokt werd. Kroon vond het net wel, 3-0. Nicolaas Boys kwam er mondjesmaat uit, maar wist het net niet te vinden. Een inzet van Niels Verhaar na 40 minuten verdween over het doel. Vlak voor rust kwam ’s-Gravendeel op 4-0. Een beauty. Aanval opgezet door Eugene Simon die de combinatie aanging met Marco Kruijthof. Simon ontving de bal terug, bereikte de achterlijn en legde de bal terug op Vincent Kroon die zijn derde doelpunt aantekende, 4-0.

’s-Gravendeel had na de rust de 4-0 uit kunnen breiden. Alleen het net werd niet gevonden. Na een uur voetballen kreeg Vincent Kroon een uitgelezen kans om zijn vierde aan te tekenen. Maar op zijn uithaal, redde keeper Verlooy knap. Nicolaas Boys kreeg na 66 minuten de kans om de nul van het scorebord te halen. Echter Pieter Lerensveld was in het één-tegen-één duel te sterk. Maar in de 78ste minuut scoorde Nicolaas Boys dus wel. Alleen daar was een strafschop voor nodig. Er werd een overtreding begaan, die alleen scheidsrechter Schuijt gezien had. Naar eigen zeggen stond hij er bovenop en kon niets anders doen dan naar de elfmeterstip wijzen. Luke van Veen verzilverde de toegekende strafschop. Hierna waren de aanvalsdriften van beide ploegen wat bekoeld zodat de 4-1 op het scorebord bleef staan.

Volgende week heeft ’s-Gravendeel weer competitieverplichtingen. IJ.V.V. de Zwervers zijn dan de gasten op sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Pieter Lerensveld, Michel van Twist (24ste Colin Reening), Harry Wierda, Luc Rozendaal, Marvin v/d Ende, Melvin Zimmerman, Leon de Jong, Marco Kruijthof, Wesley Meudijk (62ste Ahmed Aadan), Eugene Simon (46ste Perrie Huisman), Vincent Kroon.

Opstelling Nicolaas Boys:
Koen Verlooy, Koen v/d Hoorn (Luke van Veen), Hans v/d Veen (Daniel v/d Voorn)  , Fabio Santos, Maurice Koek (Tom van Gils), Nick Teunissen, Roy v/d Meer, Rob de Boer, Niels Verhaar.

Arbiter: T.I.M. Schuijt uit Gouda

Scoreverloop:
9de        1-0       Vincent Kroon
19de      2-0       Wesely Meuldijk
27ste      3-0       Vincent Kroon
44ste      4-0       Vincent Kroon
78ste      4-1       Luke van Veen (strafschop)

Gele kaarten: Roy v/d Meer (Nicolaas Boys)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.