Liedjesschrijver Joost Pieters geeft benefietconcert in Dorpskerk Westmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

1-Joost Pieters 2015 1Westmaas – Op vrijdagavond 29 januari a.s. geeft Joost Pieters een benefietconcert in de Dorpskerk van Westmaas. Hij wordt op piano, gitaar en saxofoon begeleid door Stefan Fokker. Het concert is het derde in een serie muziekevenementen die worden georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Dorpskerk. De opbrengst komt ten goede aan de aanstaande restauratie van de gebrandschilderde ramen in de historische kerk (A.D. 1650).

Joost Pieters

Joost Pieters groeide op in Westmaas. Zijn grootste passies waren, en zijn nog steeds, zeilen en muziek maken. Hij schrijft en componeert Nederlandstalige liedjes die variëren van gevoelige luisterliedjes tot swingende popsongs. In zijn jonge jaren bereikte Joost de finale van de Grote Prijs van Nederland als singer/songwriter en toerde hij met zijn band langs Nederlandse podia. Toen hij na zijn studie een reclamebureau startte, verdwenen de live-optredens steeds meer naar de achtergrond. Wel bleef hij schrijven en componeren, onder meer voor theaterprogramma’s en voor bekende artiesten. In opdracht van de provincie Zeeland schreef hij in 2012 ‘Als het water’, het titellied van het Jaar van het Water voor de provincie Zeeland. In 2014 bracht hij de CD ‘Midden in het begin’ uit.

Tegenwoordig runt Joost Pieters het café-restaurant ‘De Zeeuwse Hemel’ aan de Melkmarkt in Zierikzee. In het hart van deze zaak is een intiem muziekpodium gebouwd. Pieters: “Dat was altijd al mijn droom, een eigen plek waar ik mijn muziek en ideeën heel dichtbij kan brengen. Op dit podium ontstaat zoveel moois, dat het nu weer gaat kriebelen om ermee de boer op te gaan. En dan is de Dorpskerk van ‘mijn dorp’ Westmaas – zo voel ik het nog steeds – natuurlijk een bijzonder plekje om op te treden. Ik zie dit benefietoptreden als de feestelijke doop van een kersvers programma dat ik het komend jaar op meer plekken ga spelen.”

Vrienden Dorpskerk

De Stichting Vrienden Dorpskerk Westmaas, die augustus 2014 werd opgericht, omvat inmiddels ruim 140 leden en streeft naar 400 Vrienden. De stichting wil de dorpsgemeenschap van Westmaas in zijn geheel willen betrekken bij het behoud van de historische kerk als beeldbepalende monument van het dorp. De opbrengst van de jaarlijkse bijdragen voor het beheer van de kerk en van de benefietconcerten is bestemd voor de renovatie van de drie gebrandschilderde ramen en de tien overige glas-in-lood-ramen. De Vrienden hopen, samen met de Protestantse Gemeente Nieuwland, die de kerk in eigendom heeft, binnen afzienbare tijd dit doel te bereiken.

Het concert op 29 januari begint om 20.15 uur. Joost Pieters zal met zijn begeleider Stefan Fokker twee keer een half uur optreden. Bij de entreeprijs (€ 10,00 p.p.) is een kopje koffie of thee in de pauze inbegrepen. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar op 29 januari bij de entree in De Munnik aan de De Roolaan en in de voorverkoop in Westmaas, vanaf de tweede week van januari op de volgende adressen in Westmaas: Herman van Dijk, Zuidernesse 3 en Rook Belder, Leeuwendaal 46. Kaarten zijn ook te bestellen via: www.vriendendorpskerkwestmaas.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.