FC Binnenmaas voor de 3e keer onderuit

9 Min Read

fcbinnenmaasLombardijen – stond er voor Fc Binnenmaas de inhaalwedstrijd uit bij Lombardijen op het programma.Hier moest Binnenmaas bewijzen dat zij niet in dezelfde fase zitten als die grote club uit Rotterdam in de eredivisie zo’n 100 meter bij ons vandaan. Leo Dekker kon niet beschikken over de vaste doelman Sem Kerkhof (geblesseerd aan de rug) Justin de Man (geblesseerd aan de voet) en Sander de Heus (geblesseerd aan de enkel).

De wedstrijd begint erg rommelig waar Binnenmaas wel probeert het initiatief te nemen. Toch was het Lombardijen met de eerste kans in de 8e minuut, Euson van Hek kon binnen de 16 op doel schieten maar Joey de Jong stond op de goede plek en kon met weinig moeite de bal klemmen.Een minuut later was het Binnenmaas met een kans, Remco van der Stel stuurde Danny Maijers weg, maar zijn schot had niet genoeg kracht en dus ook niet gevaarlijk genoeg voor de doelman van Lombardijen Kristian Stilting.In de komende 7 minuten was het geen moment voor de supporters om even wat drinken te halen, want er gebeurde veel. In de 14e minuut was het Michel van ’t Hof die alleen op Joey de Jong af kon na slordig balverlies op het middenveld, maar de doelman van Binnenmaas kwam op het juiste moment uit en wist met zijn voet deze kans onschadelijk te maken.Een minuut later was het toch raak voor Lombardijen, na een vrijetrap aan de rechter kant kwam de bal terecht bij de volledig vrijstaande Euson van Hek en schoot de bal hard binnen en dus 1-0.In de 19e minuut werd er opnieuw gescoord door Lombardijen, Jos Vreugdenhil mocht een strafschop nemen na een overtreding van Mike Post en schoot deze goed binnen in de linker hoek.1 minuut later deed Binnenmaas iets terug, Aaron Perez schoot van grote afstand de bal snoeihard in de kruising en bracht hiermee de stand op 2-1. Dit moest de omkeer zijn en dit moest het moment zijn dat Binnenmaas moest doorzetten en dan zou er niks aan de hand zijn.Toch liep het anders want weer een minuut later was het verschil alweer 2 doelpunten doordat Benjamin Baan de 3-1 binnenschoot via de rechterkant in de korte hoek.
Dit was een klap voor Binnenmaas en het was duidelijk te zien dat iedereen verslagen was en niet op kon brengen wat ze moesten doen. Er werd niet gespeeld als een team en concentratie was ver te zoeken, dit resulteerde tot veel balverlies, irritatie onder elkaar, kortom iets wat Lombardijen wel goed uitkwam. In de 25e minuut was er opnieuw een grote kans voor Lombardijen, deze keer was het Giliandro Leona die alleen op Joey de Jong af ging, maar opnieuw was het Joey die liet zien sterk te zijn met 1 op 1 en was opnieuw de winnaar van het duel. Toch werd het nog 4-1 nadat Euson van Hek de bal simpel binnen kon tikken. Als je dacht dat het niet meer erger kon voor Fc Binnenmaas, kreeg het opnieuw een strafschop tegen, de scheidsrechter constateerde een handsbal en daardoor kon Jos Vreugdenhil opnieuw binnen schieten van elf meter. 2 minuten later kon Binnenmaas gevaarlijk zijn voor het doel van Lombardijen, nu werd er op dezelfde manier hands gemaakt door de verediger van Lombardijen als bij Binnenmaas maar nu werd het weggewuift door de scheidsrechter.

En dan is het rust, spelers van Binnenmaas gaan verslagen de kleedkamer in en de supporters van Binnenmaas wisten niet wat ze mee maakten. Toen ik langs ze liep gaven ze aan dat ze zich schaamde voor wat ze zagen en als ik heel eerlijk ben kon ik het ze niet kwalijk nemen.
In de kleedkamer was er stilte, spelers zaten voor zich uit te staren of voorover met hun handen in de haren. En wat moet je dan als trainer zeggen, wat kan je nog doen om het goed te maken wat er in de eerste helft gebeurde. Leo Dekker en Henk Stok wisten het juiste te zeggen, het enige wat ze nu nog konden doen is de 2e helft keihard voor elkaar te gaan werken, knokken als een team en je helemaal leeg lopen en dit allemaal voor zichzelf, voor het team en zeker voor de supporters.

De boodschap leek goed aangekomen te zijn bij de spelers, want Binnenmaas begon sterker aan de 2e helft en de 1e grote kans van de 2e helft was voor Desi Sanderse in de 54e minuut, hij zag zijn bal van grote afstand op de lat gaan.2 minuten later was het dan toch raak voor Binnenmaas, Danny Maijers kon de bal binnen tikken na een goede actie en voorzet aan de rechterkant van Aaron Perez.In de 67e minuut was het opnieuw reden tot juichen voor Binnenmaas, Rianto schoot de bal prima binnen nadat hij weg was gestuurd door Desi Sanderse. De stand was nu 5-3 en er kwam weer wat geloof binnen het elftal van Leo Dekker. Lombardijen was leeg gespeeld en het leek er op dat Binnenmaas misschien toch nog een puntje kon overhouden aan deze wedstrijd.In de 73e minuut werd het schot van Aaron Perez door een verdediger tot hoekschop verwerkt, deze hoekschop was gevaarlijk want Johnny Maijers kon hieruit in de rechter bovenhoek koppen maar omdat er net niet genoeg vaart achter zat kon de doelman van Lombardijen de 5-4 voorkomen.

Toch kwam deze 5-4 er en dat zag ook iedereen aankomen en met iedereen bedoel ik ook iedereen.Het was opnieuw Rianto Vrutaal die de bal binnenschoot en ervoor zorgde dat Binnenmaas nog maar 1 doelpunt achter stond. Alles was nu nog mogelijk en er was nog maar 1 ploeg aan het voetballen en dat was Fc Binnenmaas. Voor de zoveelste keer werd er een handsbal van Lombardijen niet gezien door de scheidsrechter, hierdoor kreeg Lombardijen de kans om de wedstrijd de beslissen, zeker nadat Leon vd de Stel uitgleed. Hierdoor kon Giliandro Leona alleen op Joey de Jong af en schoot de bal prima binnen.
Dit was het moment dat iedereen wist dat de wedstrijd was beslist en dat er geen stunt in zat voor Binnenmaas.

Een wedstrijd met meerdere gezichten, in de eerste helft een Binnenmaas dat zeer slecht speelde als een team en als individu, een Lombardijen die gewoon zijn spel speelde en goed gebruik maakte van de fouten van hun tegenstander, in de tweede helft een Binnenmaas dat voor elkaar knokte, dat voor Binnenmaas knokte en hierdoor terug kwam in de wedstrijd en een Lombardijen die hier eigenlijk niet tegen op kon en moest hopen op een wonder ondanks dat de ruststand 5-1 was. Het laatste gezicht was de scheidsrechter, nee Binnenmaas heeft de wedstrijd niet alleen verloren door de scheidsrechter, maar hij was zeker bepalend. Het is dan ook verstandig om het maar hierbij te laten en mijn mening over deze scheidsrechter voor me te houden.

Volgende week speelt Binnenmaas thuis tegen BVCB, de nummer 2 van de competitie, opnieuw een lastige en zware uitdaging.

Opstelling: Joey de Jong, Mike Post, Leon vd Stel, Rianto Vrutaal, Richard vd Wilt, Bas de Kruiff, Aaron Perez, Remco vd Stel, Johnny Maijers, Desi Sanderse en Danny Maijers.

Wissels: Rob Verbaas, Charlie de Graaf, Sjoerd vd Pers, Kevin Kuijer en Milton Keeldar.