Waterschapspartij Hollandse Delta grootste partij waterschapsverkiezingen 2023 waterschap Hollandse Delta

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen voor waterschap Hollandse Delta is bekend. In het gebied van Hollandse Delta konden 707.367kiezers hun stem uitbrengen op in totaal 15 partijen met 257 kandidaten.

Eind van de middag zijn de voorlopige uitslagen gepresenteerd aan de deelnemende partijen. Omdat nog niet alle uitslagen bekend waren, is de voorlopige uitkomst gebaseerd op een 90%-versie. Het opkomstpercentage op basis van deze versie is 40,8%.

De voorlopige zetelverdeling is als volgt:

Waterschapspartij Hollandse Delta

5

VVD

3

PvdA

2

50PLUS

1

CDA

1

Hollandse Delta Natuurlijk

1

Water Natuurlijk

2

SGP

2

ChristenUnie

1

AWP voor water, klimaat en natuur

0

BBB

4

Partij voor de Dieren

2

JA21

1

GOUD

0

Belang van Nederland (BVNL)

1

 

De definitieve uitslag van het aantal zetels per partij wordt op donderdag 23 maart bekend gemaakt na de vaststelling door het centraal stembureau. Dan zijn ook de namen van de nieuw gekozen bestuursledenbekend.

 

De voorlopige uitslag geldt voor 26 van de 30 zetels van het algemeen bestuur. De andere 4 zijn zogenoemde geborgde zetels. Deze zetels zijn voor vertegenwoordiging van landbouw en natuur, omdat hun specifieke deskundigheid belangrijk is en daarnaast de directe invloed van het waterschap op hun werk groot is. Zij hebben daarom elk twee vaste zetels in het waterschapsbestuur.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page