Piershil onderuit in oefenwedstrijd tegen 4e klasser Stellendam

logosvpiershil-grootPIERSHIL – Op deze zomerse vrije oktober zaterdag stond er voor Piershil 1 een wedstrijd gepland tegen vierdeklasser Stellendam.

Piershil speelde deze wedstrijd met een combinatie elftal van 1 en 2, een aantal vaste waarden werd rust gegund. Stellendam startte voortvarend en wist goed druk te zetten op de verdediging van Piershil. De betrouwbare doelman Peter Konings kwam echter geen moment in de problemen. Slechts enkele vangballen vielen hem ten deel. Na 20 minuten spelen was te zien dat Stellendam het beoogde spel niet vol kon houden en vanaf dat moment trachtte Piershil verzorgd combinatiespel op de mat te leggen. Vanuit één van deze combinaties wist Joost Both na een prima combinatie met Benjamin Eenkhoorn de 1-0 binnen te leggen. Dit was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft werd het veldspel van beide ploegen steeds slechter. Stellendam hanteerde al regelmatig de lange bal, maar ook Piershil werd hiertoe gedwongen omdat het veld naarmate de wedstrijd vorderde steeds slechter werd. Ondanks dat het nog maar oktober is en Piershil 1 nog maar drie maal thuis speelde lijkt het veld nu al te lijden onder het grote aantal wedstrijden dat er op gespeeld is. Ballen die normaal gesproken goed over de grond ingespeeld worden komen op buik-of-borsthoogte aan. Ondanks dat had Piershil de wedstrijd gewoon naar zich toe moeten trekken. Vooral Valentijn Wessels was meerder malen ongelukkig met zijn kopkansen en toen hij het net wel wist te vinden werd hij afgevlagd vanwege buitenspel. Stellendam wist beter raad met de geboden kansen, want van de drie kansen in de tweede helft werden er twee verzilverd. Eerst wist de spits van Stellendam doelman Peter Konings in de korte hoek te verschalken en vlak voor het einde wist hij met zijn kopbal ook inval doelman Robin Roest, die zijn debuut maakte, te verschalken. Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende uitslag.

Trainer Rob Ouwens zag echter ook de positieve kant in: “Meerder jongens hebben vandaag kunnen ruiken aan het spelen in Piershil 1 en een aantal van mijn eerste elftal spelers hebben weer eens 90 minuten kunnen maken”, aldus de oefenmeester.