Piershil wint uit bij Spirit

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

08-05-082-hvlPIERSHIL – In de wetenschap dat Piershil al zijn punten in uitwedstrijden haalde en Spirit nog maar één punt behaalde in thuiswedstrijden leek op voorhand de uitslag al vast te staan. Maar niets bleek minder waar want cadeautjes zijn er niet in deze afdeling en dus wist Piershil dat het vol aan de bak moest om weer eens een overwinning uit het vuur te slepen.

Piershil startte voortvarend en zette de thuisploeg onder druk. Vooral het goede druk zetten werd vaak beloond met balbezit voor de twee controlerende middenvelders Joost Both en Wesley Koedam. Die zetten vervolgens de aanvallers aan het werk en dat leidde tot goede mogelijkheden voor Alex van Dijk, maar ook voor Edwin Bestebreur. Een doelpunt hing in de lucht maar bleef wonderbaarlijk genoeg uit. Aan de andere kant zorgde de thuisclub ook voor gevaar met een aantal gevaarlijke afstandsschoten, maar doelman Konings gaf geen krimp. ,,We hadden zeker in de eerste twintig minuten twee goals moeten maken,” gaf trainer Ouwens aan. ,,We voetbalden er goed doorheen en dan moet je de trekker overhalen.” Beide ploegen gingen zonder doelpunten rusten en je voelde aan alles dat beide ploegen dicht bij elkaar lagen.

De tweede helft was nog geen minuut aan de gang of Piershil stond al op voorsprong. Een fout bij Spirit op het middenveld leverde balbezit op voor Joost Both die een goede wedstrijd bekroonde met een prima assist op Alex van Dijk. De rappe Van Dijk schoot feilloos binnen en dat bleek uiteindelijk voldoende voor drie punten. Toch had Piershil zichzelf meer rust kunnen geven door eerder het duel in het slot te gooien. Diezelfde Van Dijk, maar ook Benjamin Eenkhoorn (die zijn debuut maakte voor Piershil 1 in competitieverband) hadden de 0-2 moeten maken, maar telkens lag doelman Haasnoot in de weg. Aan de andere kant een aantal hachelijke momenten, maar echt gevaarlijk werd het nooit. De defensie en doelman Peter Konings waren bij de les en gaven de kostbare voorsprong niet meer uit handen. Zo behaalde Piershil wederom een uitoverwinning en blijft het goed meedoen in de middenmoot van de tweede klasse. Aankomende zaterdag wacht een oude bekende van Piershil: Oude Maas, de kampioen uit 3D van vorig seizoen. Een zeer geduchte tegenstander waar Piershil vorig jaar veel moeite mee had. Wie weet kan Piershil nu wel een keer de punten in eigen huis houden.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Loek Visser, Erwin de Geus, Danny Verveer, Sjoerd Singor, Wesley Koedam, Joost Both, Alex van Dijk (90. Daniël Lima), Kevin Koesveld (60. Patrick Korpel), Ricardo Hoogwerf en Edwin Bestebreur (75. Benjamin Eenkhoorn).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.