Botlek walst over Piershil heen.

08-05-094-hvlSPIJKENISSE – Met een goed gevoel reisde Piershil af naar Spijkenisse voor het duel met Botlek. In de wetenschap dat de ploeg van Rob Ouwens nog geen uit wedstrijd verloor en dat Botlek twee punten onder Piershil stond was dit nu al een cruciale ontmoeting.

Maar Piershil verloor en dat had vooral te maken met persoonlijke fouten. Het goede veldspel kon niet worden bekroond met een goal in de eerste helft. Al vroeg in de wedstrijd was een te korte terugspeelbal van Wesley Koedam voldoende om op 1-0 achter te komen. John Ackon was er als de kippen bij en zette zijn ploeg op voorsprong. Piershil wilde dit meteen goed maken en had daar ook de mogelijkheden voor. Zo stuurde Patrick Korpel zijn medespeler Ricardo Hoogwerf alleen op doel af, maar sluitpost Kevin Rijsdijk wist redding te brengen. Vervolgens schoot Alex van Dijk vanuit een scrimmage op de paal en zag Edwin Bestebreur zijn schot van de lijn gehaald worden. Ook Wesley Koedam was nog dichtbij een treffer, maar wederom trof Piershil de sluitpost van Botlek op zijn weg. Aan de andere kant zorgde dit keer een terugspeelbal van Danny Verveer ervoor dat John Ackon om doelman Peter Konings heen kon. Hij werd onreglementair gestuit door de doelman, maar de meegelopen medespeler Jordy de Winter kon er alsnog 2-0 van maken. Een flinke domper voor Piershil dat de wedstrijd hierdoor onnodig uit handen gaf. Vlak voor rust werd de sterke spits van Botlek Nasser Abdalla in stelling gebracht en hij maakte ook nog eens 3-0 waardoor de wedstrijd volledig in het slot zat.

“In de rust had ik echt het gevoel dat we dit nog om konden draaien, we hadden eigenlijk voor rust tegen moeten scoren dan was er nog voldoende geloof geweest in een goed resultaat,” sprak Rob Ouwens. Piershil geloofde er zeker nog in, op basis van het vertoonde spel zat er veel meer in het vat, maar de doelpunten bleven uit. In deel twee van de wedstrijd was Piershil niet bij machte om het duel nog om te draaien. Het speelde veel te veel de lange bal en dat was voor de thuisploeg gemakkelijk te verdedigen. Het werd zelfs uit een corner nog 4-0 door Steven Lans waarmee het laatste beetje geloof helemaal verloren was bij Piershil. En zo was het eerste verlies in een uitduel een feit en moet Piershil nu gedwongen naar beneden kijken. Met een weekje rust voor de boeg, wacht een week later het Drechtstreek van Bill Tukker.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Darwyn Pennock, Erwin de Geus, Danny Verveer (72. Davey van Gilst), Sjoerd Singor, Wesley Koedam (72. Kevin Koesveld), Joost Both, Ricardo Hoogwerf, Patrick Korpel (70. Benjamin Eenkhoorn), Alex van Dijk en Edwin Bestebreur.