Prinses Maxima boom in ‘s-Gravendeel blijft behouden

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Prinses Maxima boom 2013‘s-Gravendeel – De ‘s-Gravendeelse Prinses Maxima boom blijft ook bij toekomstige nieuwbouw, op de plaats waar het vroegere verzorgingshuis Immanuël heeft gestaan behouden. Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior heeft in 2014 de aanwezigheid van de boom onder de aandacht van de gemeente Binnenmaas en HW Wonen gebracht.

In goed overleg is inmiddels door de betrokken partijen besloten dat de Prinses Maxima boom ter zijner tijd verplaatst zal worden binnen het plantsoen. De boom is destijds geplant door toenmalig wethouder Henk van Driel en een inwoner van Immanuël. Dit gebeurde in het voorjaar van 2002 ter gelegenheid van het huwelijk van (toen nog) kroonprins Willem-Alexander. Enkele jaren geleden werd het leegstaande, voormalige verzorgingshuis gesloopt en inmiddels zijn er concrete plannen voor nieuwbouw op deze locatie.

Helaas viel de boom net binnen de grenzen van de toekomstige bebouwing. Maar inmiddels is besloten dat de boom een aantal meters zal gaan ‘verhuizen’. Er zal dan t.z.t. ook weer een nieuw aanduidingsbordje bij deze ‘Oranjeboom’ worden geplaatst. ‘Fraxinus Excelsior’ is blij dat er voor deze oplossing is gekozen en dat de herdenkingsboom zo behouden blijft.

Planten Prinses Maxima boom in 2002
Planten Prinses Maxima boom in 2002

Foto’s Arie Pieters


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren