Thermen Binnen de Maas in ‘s-Gravendeel verliest kort geding en moet horeca gedeelte sluiten

0
3485

thermenbinnendemaas‘s-Gravendeel – Het voortbestaan van wellnesscentrum Binnen den Maas uit ‘s-Gravendeel is uiterst onzeker.Maandag 16 februari moet het centrum het restaurant bij de sauna onder dwang van de gemeente Binnenmaas sluiten vanwege het ontbreken van een horecavergunning Een kort geding dat de Thermen en de horeca uitbater aanspande werd verloren.  Dit meldt het AD.

Thermen Binnen de Maas en horeca uitbater Jan van der Pligt verloren donderdag 12 februari het kort geding dat ze tegen de gemeente Binnenmaas hadden aangespannen om sluiting van het horeca gedeelte te  voorkomen.De gemeente Binnenmaas weigert de vergunning, omdat de Bibob heeft gewaarschuwd dat deze kan worden gebruikt voor witwassen. Dit omdat de eigenaar van het pand in het verleden witwaspraktijken heeft uitgevoerd.Eigenaar Naaktgeboren en Van der Pligt moeten ieder ook nog een dwangsom van 50.000 euro aan de gemeente betalen. In afwachting van de bodemprocedure wil Naaktgeboren het wellnesscentrum nog wel proberen open te houden, zodat de personeelsleden niet meteen op straat staan.

Vanaf maandag 16 februari moeten de bezoekers van de Thermen in ‘s-Gravendeel dus hun eigen etenswaren en drinkwaren mee nemen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.