Bomenkap van 2-13 maart langs de N487 bij Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

200px-NLN487.svg_NUMANSDORP – De provincie Zuid-Holland kapt van maandag 2 maart tot en met vrijdag 13 maart 2015 tussen 09.00 uur en 16.00 uur bomen langs de N487 bij Numansdorp. Het betreft de bomen die staan aan de Groene Kruisweg tussen de N488/Rijksstraatweg (Middelsluis) en de afrit 22 (Numansdorp) op de A29.

De werkzaamheden zijn noodzakelijk voor de verkeersveiligheid. Voor het kappen van de populieren worden halve rijbaanafzettingen neergezet.

De N487 blijft open voor het verkeer. Verkeersregelaars leiden de weggebruikers langs de werkzaamheden. Enige vertraging is mogelijk.

Veiligheid

De bomen staan te dicht op de weg en vormen een risico, zoals vallende takken. De populieren hebben daarnaast een beperkte levensduur.

Herplanten

In samenwerking met Hoekschewaards Landschap plant de provincie na de kap ter compensatie jonge bomen op grotere afstand van de weg.

Groot onderhoud

De bomenkap maakt deel uit van het groot onderhoud aan de N487 dat de provincie in 2014 uitvoerde. De provincie paste op verschillende plaatsen het wegprofiel van de N487 aan en verbreedde de parallelweg Groene Kruisweg. Ook is het asfalt vervangen en onderhoud uitgevoerd aan de twee rotondes.

Hinder

Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast tot een minimum te beperken, is hinder niet te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren