Gelijkspel SC Botlek en FC Binnenmaas

186

Botlek-FCB-640x360Spijkenisse – Zaterdag 30 mei  was de eerste wedstrijd van de finale ronde voor FC Binnenmaas die strijd voor promotie naar de 2e klasse en voor SC Botlek voor handhaving in de 2e klasse.

Dit was niet een wedstrijd waar je te laat moest komen, want na 18 seconden werd al de eerste gele kaart uit gedeeld. Het was Kenny Lopes Cruz van SC Botlek die Desi Sanderse naar de grond werkte en in een recordtijd de eerste en ook gelijk enige kaart van deze wedstrijd kreeg.In de 3e minuut kwamen de mannen van Leo Dekker al op een 0-1 voorsprong. Het was de ervaren Danny Maijers die de bal bij de jonge talentvolle Sander de Heus wist te brengen. Sander schoot op zijn beurt de bal binnen in de linkerhoek. Het was duidelijk dat SC Botlek in de beginfase zoekende was en FC Binnenmaas ging hier goed mee om. In de 13e minuut was FC Binnenmaas opnieuw gevaarlijk, dit door een goed schot van Johnny Maijers alleen zijn schot werd tot hoekschop verwerkt.Voor de volgende kans moesten we wachten tot de 34e minuut van de wedstrijd, maar deze was dan ook wel het wachten waard. Bas de Kruijff stuurde aan de linkerkant van het veld Sander de Heus weg, die op zijn beurt een goede voorzet gaf op Danny Maijers. Danny Maijers kopte de bal op de inkomende Remco v.d. Stel, maar zijn kopbal belande precies in de handen van doelman Kevin Rijsdijk. Een aanval uit het boekje , alleen het doelpunt ontbrak hieraan.

Gelijk na rust kon Sjoerd van de Pers na een goede actie de bal voorgeven op Danny Maijers, maar helaas ging zijn schot net naast. In de 49e minuut was SC Botlek weer eens gevaarlijk. Paul Korste kon de bal op het doel van Martin Remmers schieten dit na een hoekschop aan de linkerkant maar gelukkig werd zijn bal van de lijn gehaald door Leon v.d. Stel. Wat iedereen zag aankomen gebeurde dan toch. SC Botlek, dat scherper aan de 2e helft begon dan FC Binnenmaas, kwam langszij. Martin Remmers wist eerst een gevaarlijke vrije trap onschadelijk te maken, maar helaas viel deze voor de voeten van Jordy de Winter en hij wist de bal hard in te schieten en hiermee de stand op 1-1 te zetten.3 minuten later schoot Sjoerd van de Pers de bal hard in de linkerhoek, maar helaas stond de doelman van SC Botlek op de juiste plek en voorkwam de 1-2 voorsprong voor FC Binnenmaas.

In de resterende 35 minuten werd er hard gewerkt door beide ploegen, maar echte grote kansen kwamen er niet meer. Hiermee bleef dan ook de stand op 1-1 en heeft FC Binnenmaas een prima uitgangspositie voor de thuiswedstrijd.Volgende week zaterdag zullen beide ploegen weer tegenover elkaar staan en op deze zaterdag zal er beslist worden wie er volgend seizoen in de 2e klasse zal spelen.

Opstelling: Martin Remmers, Leon v.d. Stel, Lennert Kleywegt, Mike Post, Bas de Kruijff, Johnny Maijers, Remco v.d. Stel, Desi Sanderse, Sjoerd v.d. Pers, Danny Maijers en Sander de Heus.

Wissels: Kevin Kuijer, Rob Verbaas, Sven Beckers, Richard v/d Wilt, David Engels en Charlie de Graaf.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.