Binnenmaas pakt de winst op Lombardijen

5 Min Read

fcbinnenmaasMAASDAM – Zaterdag 19 september stond het 2e thuis duel van FC Binnenmaas op het programma en de tegenstander van vandaag was Lombardijen.Beide ploegen hadden afgelopen week verloren en wilden dat vandaag natuurlijk recht zetten door 3 punten te pakken en goed te spelen.

De mannen van Leo Dekker en Henk Stok begonnen scherp aan de wedstrijd met gelijk al een aantal mogelijkheden.In de 5e minuut speelde Sander de Heus de bal naar Danny Maijers aan de rechterkant en Danny speelde de bal door naar Aaron Perez die net voorlangs schoot.In de 10e minuut was de eerste kans voor Lombardijen,  Michel van ’t Hof kon in de 16 vrij op het doel schieten, maar Leon van de Stel gooide zijn lichaam er voor om de bal te blokken en wist hiermee de achterstand te voorkomen.In de 18e minuut was het de aanvoerder van Binnenmaas, Danny Maijers, die na een goede actie zich zelf vrij wist te spelen, maar helaas ging zijn schot net voorlangs.Het was wachten op de voorsprong van Binnenmaas, want het was één richtings verkeer en Lombardijen had geen antwoord op het sterke spel van zijn tegenstander.In de 28e minuut kwam dan ook de 1-0 op het scorebord, Danny Maijers gaf een goede voorzet op Aaron Perez en Aaron wist deze via de linkerpaal binnen te tikken.In de 42e minuut was het opnieuw Aaron met een gevaarlijk schot, maar omdat zijn schot voorlangs ging bleef de score bij 1-0.

De spelers van Binnenmaas wisten dat ze scherp aan de 2e helft moesten beginnen, dit omdat het nog wel eens is voorgekomen dat  daar de tegendoelpunten vielen.En scherp begonnen ze want in de 51e minuut was het 2-0 voor FC Binnenmaas, Aaron Perez wist na een goede voorzet Remco van der Stel te bereiken,  Remco kapte zichzelf goed vrij en schoot uitstekend binnen.6 minuten later was er opnieuw een grote kans voor Binnenmaas, Danny Maijers schoot de bal aan de rechterkant van de 16 in 1 keer op het doel van Kristian Stilting, maar deze bal ging via de paal weer het veld in. Kort daarna had  de goed spelende Aaron Perez opnieuw een goede voorzet en Danny Maijers kon deze binnenkoppen, maar deze keer was het onderkant lat maar geen 3-0.

In de 66e minuut was het opnieuw raak voor Binnenmaas en werd alsnog de 3-0 binnen geschoten.Het is niet echt een verassing dat Aaron Perez deze binnen schoot en dus zijn 2e van vandaag, want hij speelde een goede wedstrijd. Sander de Heus gaf met een goede steekpass de bal mee aan Aaron en deze wist de doelman beheerts te passeren.

Toch kon Lombardijen wat terug doen in de 72e minuut, ze kregen namelijk een strafschop na een overtreding van Rianto Vrutaal. Deze werd genomen door Michel van ’t Hof, Sem Kerkhof wist deze knap te stoppen maar helaas kon Michel van ’t Hof deze in 2e instantie wel binnen schieten en dus de 3-1.Ondanks dit doelpunt leek het alsnog voor Lombardijen een onmogelijke opdracht om er nog 2 te maken, dit ook aangezien dat ze nog maar 1 echte mogelijk hadden gehad in de gehele wedstrijd.In de 82e minuut schoot de goed ingevallen Sjoerd van der Pers net over na een knappe voorzet van Rolin Notenboom.In de 90e minuut was het opnieuw Lombardijen die een strafschop mocht nemen en opnieuw Michel van ’t Hof degene die deze ging nemen.Sem Kerkhof had al eerder laten zien dat hij een strafschop kan stoppen dus waarom deze ook niet.En zo ging het ook, Sem stopte de bal uitstekend en zorgde ervoor dat de eindstand niet 3-2 werd maar 3- 1 bleef.

Vandaag speelde Binnenmaas een goede wedstrijd en lieten ze zien dat ze echt wel in de 2e klasse mee kunnen draaien. Dit door een goede voorbereiding van de spelers en trainers, maar ook doordat Bas Schipper vlak voor de wedstrijd Leo Dekker nog een paar adviezen had ingefluisterd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Kethel Spaland gepland, een wedstrijd tussen 2 ploegen die afgelopen seizoen nog in de 3e klasse speelde.

• Opstelling: Sem Kerkhof, Justin de Man, Mike Post, Leon vd Stel, Rianto Vrutaal, Remco vd Stel, Desi Sanderse, Danny Maijers, Sander de Heus, Aaron Perez, Bas de Kruijff
  • Wissels: Sjoerd vd Pers, Charlie de Graaf, Rolin Notenboom, Joey de Jong