Binnenmaas te sterk voor DCV

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

fcbinnenmaasMaasdam –  Zaterdag 3 oktober kwam DCV op bezoek bij FC Binnenmaas een tegenstander waarvan verwacht werd dat ze het Binnenmaas erg moeilijk zouden maken. Een ploeg die bekend is in de 2e klasse en sterk in de counter is.

Binnen 2 minuten had DCV al 2 doelpunten kunnen maken, na 25 seconden via een kopbal van dichtbij maar uitendelijk in de handen van Sem Kerkhof en een minuut later Arthur Admiraal die vrij binnen kon schieten, maar gelukkig voor Binnenmaas raakte hij de bal niet goed.

In de 3e minuut liet FC Binnenmaas van zich horen, Rianto Vrutaal gaf een uitstekende voorzet vanaf halverwege de linker kant, deze kwam terecht bij Danny Maijers maar helaas zat er niet genoeg kracht achter zijn kopbal zodat de doelman van DCV Jesper Stijnman de bal gemakkelijk uit de lucht kon plukken.In de 7e minuut was het weer de beurt voor DCV en deze kans kwam vanuit een vrijetrap.Timmy van Diejie nam deze vrijetrap aan de linkerkant van de 16, Guido van Oijen die goed inliep bij de 2e paal kopt net naast het doel en zo bleef de stand op 0-0.In de 14e minuut was het Rianto Vrutaal die dicht bij de 1-0 was, nadat Aaron Perez een aanval had opgezet aan de rechterkant kon Rianto net niet bij de bal komen om deze binnen te tikken.4 minuten later gaf Leon van der Stel de bal mee aan de goedspelende Sander de Heus, na een goede actie haalde hij de achterlijn en gaf een uitstekende voorzet op de goed ingelopen Danny Maijers die op zijn beurt Jesper Stijnman kan passeren en de 1-0 aantekende.In de 24e minuut was er opnieuw een mogelijkheid voor een doelpunt voor de mannen van Leo Dekker, Sander de Heus schoot vanuit een eigenlijk onmogelijke hoek op het doel van DCV, maar zo knap zijn poging was zo knap was ook de redding van Jesper Stijnman.DCV had al een aantal keren laten zien dat ze sterk waren met de lange bal en in de 29e minuut was het dan ook raak. Een lange bal via de linkerkant werd binnengekopt door Patrick de Reuver en zo was de stand weer gelijk.

De laatste 8 minuten van de 1e helft kan je alles behalve saai noemen. In de 37e minuut schoot Timmy van Diejie zo goed als vanaf de middenlijn omdat hij Sem ver uit zijn doel zag gaan, een prachtig schot maar gelukkig ging deze op de lat en niet in het doel van Sem.In de 37e minuut kreeg Binnenmaas een hoekschop aan de rechterkant, deze werd genomen door Danny Maijers en kwam uiteindelijk terecht bij Rianto Vrutaal en Rianto wist deze binnen te schieten en zo kwam Binnenmaas opnieuw op voorsprong.In de 43e minuut was het opnieuw Timmy van Diejie, deze keer paseerde hij 3 spelers van Binnenmaas maar schoot net naast het doel.In de 44e minuut werd Sander diep gestuurd en gaf een voorzet op de ditmaal goed ingelopen Johnny Maijers en hij schoot tegendraads binnen en zo was de stand dus ineens 3-1 voor Binnenmaas.

De 2e helft zou anders zijn dan de eerste helft, dat kon ook haast niet anders.Het was voornamelijk DCV die vol in de aanval ging om zo snel mogelijk de aansluiter te maken. Binnenmaas ging hierdoor meer naar achteren voetballen en kon zo eigenlijk alleen nog maar verdedigen. Maar Leo Dekker liet zien dat als zijn mannen goed stonden dat ze ook verdedigend kunnen spelen als het nodig is. En natuurlijk leek het of DCV veel druk zette op de verdediging van FC Binnenmaas en daarom leek het of DCV vele malen beter was, maar zo zag ik dat niet.

Want hoe DCV ook aanviel FC Binnenmaas stond overal goed, of het nu van links, rechts of via het midden was. Iedereen die deze wedstrijd heeft gezien, zag een Binnenmaas dat niet alleen voor de punten knokte, maar ook voor elkaar. Dit kost een hoop energie en ze moesten diep gaan, maar uiteindelijk heeft dit wel opnieuw de 3 punten opgeleverd.

Hiermee heeft Binnenmaas de 4e plaats verstevigd een staat het nu 5 punten los op de nummer 5 Spirit.Volgende week zaterdag staat een echte topper op het programma, dan wordt er uit gespeeld bij de nog ongeslagen BVCB.

Opstelling: Sem Kerkhof, Mike Post, Rianto Vrutaal, Justin de Man, Leon v/d Stel, Remco vd Stel, Johnny Maijers, Aaron Perez, Bas de Kruijff, Danny Maijers en Sander de Heus.

Wissels: Charlie de Graaf, Sjoerd vd Pers, Desi Sanderse en Joey de Jong


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren