Anne van Antwerpen en Igor Peters winnen Horman-bokaal bij clubkampioenschappen Zwemvereniging ‘s-Gravendeel

0
395

Clubkampioenschap ZVS 2016 - Kampioenen Anne van Antwerpen en Igor Peters‘s-Gravendeel – Zaterdag 28 mei 2016 vond het traditionele clubkampioenschap van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel weer plaats. Iedere deelnemer deed zijn/haar uiterste best om zo hard mogelijk te zwemmen.

Voor de snelste zwemmer/zwemster in zijn/haar leeftijdscategorie lag er een gouden medaille klaar. De gezwommen tijd werd vergeleken het gestelde limiettijden en de zwemmer en zwemster die er uiteindelijk over drie afstanden gezien het verst onder wist te blijven maakte kans op de felbegeerde en traditionele Horman-bokaal. Elke deelnemer, jong en oud, dong mee naar deze prijs. Deze bokaal werd zoals altijd beschikbaar gesteld door Horman Drainagefilter b.v. uit ’s-Gravendeel.

De volgende zwemmers/zwemsters kregen uit handen van Kim Sint-Nicolaas, als voorzitter van de zwemafdeling, een gouden medaille uitgereikt omdat zij de snelste waren in hun leeftijdscategorie:

MEISJES/DAMES JONGENS/HEREN
Anoek van der Bijl Jim Sint-Nicolaas
Renske van Antwerpen Blade van Heumen
Anne van Antwerpen Youri Both
Celine de Jong Iwan Visser
Rosalinde Tramper Gjalt de Man
 Igor Peters

Aan het einde van de prijsuitreiking was het wachten op wellicht wel het belangrijkste moment van de dag: Het uitreiken van de felbegeerde Horman-bokaal voor de zwemmer en zwemster die de meeste seconden onder de gestelde limiettijden hebben weten te zwemmen.

Bij de meisjes/dames ging deze prijs naar de 12-jarige Anne van Antwerpen. Voor Anne was het de tweede keer dat zij deze titel won. Tweede in het eindklassement werd haar 10-jarige zusje Renske van Antwerpen. Het onderlinge verschil was slechts 0,81 seconde. Er was een mooie derde plaats voor Rosalinde Tramper.

Bij de jongens/heren was de eer weggelegd voor de 24-jarige Igor Peters. Hij bleef Renzo van Boven (tweede) en meervoudig winnaar Wessel Boersma (derde) voor. Igor Peters wist met deze overwinning zijn titel in navolging van de afgelopen twee jaar met succes te prolongeren en mag daardoor de grote wisselbokaal in zijn bezit houden.

Er werden ook twee andere prijzen uitgereikt. De aanmoedigingsprijs werd dit jaar overhandigd aan Isa de Vlaam. De PR-bokaal, welke bestemd is voor de zwemmer of zwemster die na afloop van het seizoen de meeste persoonlijke records (PR’s) heeft weten te behalen, werd gewonnen door Dewi Sint-Nicolaas.

Een speciaal moment was ook de huldiging van enkele van onze leden. Leo de Man, Dennis Brobbel en Marion Brobbel-Groenewoud werden elk gehuldigd voor het feit dat zij 25 jaar lid van de vereniging zijn. Er werd ook stilgestaan bij het afscheid van Truus Goud, zij is al ruim 32 jaar lid en was altijd actief als official. Ook nam Hans Wols afscheid als lid en voormalig voorzitter van de afdeling zwemmen ten gevolge van een blessure.

We kunnen terugkijken op een gezellige en sportieve wedstrijd. Met dank aan alle vrijwilligers voor ieders bijdrage.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.