Puttershoekse Zoë van Gils (13) wint brons op NK indoor onder de 18

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Zoë rechts op de foto tijdens de prijsuitreiking - Foto Privé

Apeldoorn – Dit weekend deed de Puttershoekse Zoë van Gils mee aan het Nederlands Kampioenschap Atletiek indoor onder 18 jaar in Apeldoorn op de 400 meter.

Op zaterdag 19 februari waren de kwalificaties. De 6 snelste meiden uit 4 series mochten de finale op zondag lopen. De serie won Zoë van Gils in een nieuw persoonlijk record 58,94sec. Het was snel genoeg om aan de finale deel te nemen.

Op zondag 20 februari ging Zoë van Gils als 4e geplaatst de finale in. Zoë, 13 jaar, liep de finale tegen alleen maar 16 jarige.
Natuurlijk ‘droomde’ ze van een medaille maar dan moesten de 2 rondes van 200m nog sneller dan gisteren.

Vanuit baan 3 vertrok de Puttershoekse snel en sterk. Na 150 meter schuift het veld in elkaar moest ze ‘vechten’ voor een goede plek.  De tweede ronde ging Zoë als derde in. Deze plek kon ze verstevigen door bij de concurrentie weg te versnellen.

Zoë: “ Op het laatste rechte stuk gaf ik nog alles, kwam dichter bij het zilver maar het bleef uiteindelijk brons in weer een nieuw record van 57,39sec. Een bronzen plak met een gouden randje gezien mijn leeftijd. “


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren