Harmonie Fanfare Brass concert in Klaaswaal

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Schermafbeelding 2014-05-26 om 01.30.39KLAASWAALPrinses Juliana organiseert op 14 juni a.s. alweer voor de 4de keer haar HaFaBraConcert in de Hoeksche Waard. Het harmonieorkest wil hiermee graag de blaasmuziek in de regio promoten met optredens van de 3 soorten blaasorkesten. Het HaFaBraConcert is inmiddels uitgegroeid tot een bekend muzikaal evenement in de regio, waar al gerenommeerde orkesten te gast zijn geweest zoals o.a. Brassband Schoonhoven en het Gelders Fanfare Orkest. In de editie van 2014 zijn Altena Brass en het fanfareorkest van Sempre Crescendo uit Middelharnis te gast.

De Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo uit Middelharnis viert dit jaar hun 125 jarig jubileum. Een mijlpaal voor deze vereniging, waarvan het fanfareorkest zal optreden tijdens dit concert. Het fanfareorkest staat o.l.v. Albert-John Vervorst en komt al vele jaren uit in de 1ste divisie. Terecht bleek vorig jaar tijdens hun concours deelname, toen 90 punten werden behaald.

Altena Brass (opgericht in 1999) is een regio-orkest gevestigd in ‘het Land van Heusden en Altena’ in midden-Brabant. Het orkest bestaat uit musici afkomstig uit de regio, maar inmiddels vooral uit de Randstad, Utrecht en de regio Arnhem/Nijmegen. Altena Brass is één van de negen brassbands in Nederland die mogen uitkomen in de Concertdivisie. Altena Brass staat dit concert o.l.v. Anno Appelo.

Het “harmonie” gedeelte zal door PJ zelf worden ingevuld. Het harmonieorkest van Prinses Julianastaat al sinds 1979 o.l.v. Alex Zwijgers en komt al vele jaren uit in de 1ste divisie. Naast prestaties op concoursen heeft het harmonieorkest veel respect afgedwongen met het jaarlijkse MaartConcert, de 35ste editie was in 8 maart jl. en speciale gast op die editie was René van Kooten.

Het 4de Hoeksche Waards HaFaBraConcert zal plaatsvinden op 14 juni a.s. in het PJ Muziekcentrum, Industrieweg in Klaaswaal. Het concert begint om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. De toegangsprijs is slechts €2,00!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren