Paal zorgt voor geen gemotoriseerd verkeer bij toegang park Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

ingang park Mijnsheerenland (klein)MIJNSHEERENLAND – Donderdag 31 juli wordt een nieuwe tijdelijke paal geplaatst bij de toegang van het park in Mijnsheerenland. Deze paal is bedoeld om de toegang voor gemotoriseerd verkeer in het park tegen te gaan en zo de verkeersveiligheid te vergroten.

In het verleden is de toegang van het park afgesloten geweest met een hekwerk. Dit hekwerk is echter versleten en bleek ook niet meer hersteld en teruggeplaatst te kunnen worden. Sinds de toegang van het park niet meer is afgesloten is de overlast van verkeer in het park toegenomen en daarmee ook de veiligheid voor bijvoorbeeld spelende kinderen en fietsers afgenomen. Het park is immers niet bedoeld voor gemotoriseerd verkeer en toegang is ook verboden. Door het ontbreken van een fysieke barrière werd er echter toch in het park gereden. Nu wordt dat weer verleden tijd en krijgen de ongemotoriseerde bezoekers van het park vrij baan om te wandelen, te fietsen, te spelen, te recreëren.

De sportverenigingen (tennis en watersport), de scouting en de bewoners van de woning in het park krijgen de beschikking over een sleutel van de paal, waardoor zij zich wel toegang tot het park kunnen verschaffen.Het is de bedoeling om uiteindelijk een definitieve verzinkbare paal te plaatsen. Op dit moment worden verschillende alternatieven bekeken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren