Goede 2e paasdag voor SV Piershil met een 6 – 0 winst op Wieldrecht

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PIERSHIL – SV Piershil heeft een prima paasweekeinde afgesloten met een eclatante 6-0 zege op Wieldrecht. Na een half uur stond de teller al op vier, de ploeg uit Dordrecht moet vrezen voor degradatie. De Piershillenaars lijken op het juiste moment te pieken in 2D, ook Wieldrecht had in het laatste inhaalduel weinig in te brengen tegen het veldspel van de roodwitten. ,,Toch vond ik dat we niet sterk begonnen, maar wel effectief”, zo sprak asistent-trainer Faisel Aliradja. Darwyn Pennock opende de score na 6 minuten uit de eerste serieuze aanval, twee minuten later maakte hij op fraaie wijze ook al de 2-0. Rond het half uur liet Piershil nog zo’n dubbelslag noteren: Both schoot de 3-0 binnen en Hoogwerf knikte nummer 4 in de touwen. De vooraf als cruciaal bestempelde wedstrijd kreeg daardoor al snel de allure van een potje zomeravondvoetbal.

Schermafbeelding 2015-04-07 om 10.58.20

 

In de tweede helft geloofde Piershil het wel en Wieldrecht was niet bij machte het tij te doen keren. Na de 5-0 van wederom Pennock, hij omspeelde de doelman, werden de kansen schaars. Mede door het inbrengen van de sterke Max de Lange, hij legde Alex van Dijk volledig aan banden, wist Wieldrecht de defensie eindelijk te dichten. Trainer Anne Smit van Piershil liet zijn ploeg ook bewust gas terug nemen in die fase: ,,We konden wat makkelijker wisselen en voorzichtiger gaan spelen. Complimenten aan Pennock, vandaag was hij weer zeer belangrijk voor Piershil”. In de slotfase werd het nog 6-0 toen Rudolf Peute, normaliter de keeperstrainer van Wieldrecht, een bal helemaal verkeerd raakte en topscorer Edwin Bestebreur de bal naar binnen mocht wandelen. Door het resultaat staat Piershil weer in het linkerrijtje, overeenkomstig de doelstelling. In de resterende vijf wedstrijden kan er in deze vorm nog iets moois gebeuren in periode 3, de spanning stijgt ten top.

Beelden van de wedstrijd:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren