NSVV buigt achterstand tegen Seolto om in overwinning

6 Min Read

NSVVLOGOZEVENBERGEN – In het laatste weekend voor Sint-Nicolaas werd het een zaterdag, waar heel wat surprises uitgepakt werden. Van tevoren leek het een duidelijke zaak. NSVV stond op de 4e plaats, terwijl Seolto, dat staat voor Samenspel En Oefening Leidt Tot Overwinning, tot vandaag slechts 2 punten verzameld had en een Numansdorpse overwinning leek voor het grijpen. Maar verrassingen tussen clubs, die op de ranglijst ver van elkaar staan, leveren nogal eens onverwachte uitslagen op. En ook vandaag leek het er op, dat dit ook nu zou gebeuren.

Aanvankelijk leek het voor NSVV een klusje te worden, dat snel geklaard zou worden. Na 7 minuten werd Erik van Arendonk allen voor de keeper gezet, maar vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal tegen de keeper op. Twee minuten later werd een doelpunt van Kelvin van der Giesen wegens buitenspel geannuleerd. Nog geen minuut later was het wel raak. Erik van Arendonk werd op de rechterkant de diepte ingestuurd en passeerde de doelman met een schuiver, Mike Roovers probeerde een doelpunt nog te verhinderen, maar juist daardoor schoot hij de bal in eigen doel; 0 – 1. Hiermee was de eerste surprise een feit.

Hierna probeerden de Brabanders het spel wel te verplaatsen, zonder echt gevaarlijk te worden. Vrij verrassend werd het toch gelijk, toen na 19 minuten Julian van de Berg goed werd aangespeeld; hij speelde Jeroen van Wingerden aan, die alleen voor Melvin Kruijthof verscheen en hij liet de Numansdorpse doelman kansloos; 1 – 1.

Seolto ging er hierna meer in geloven en deed er een schepje bovenop. NSVV moest alle zeilen bijzetten om de thuisclub van score af te houden. Aan de andere kant was Michel Bol een paar keer met schoten gevaarlijk, maar doelman Rob van der Wagt had er goed het oog in. De thuisclub was namens Sebastiaan Stoop gevaarlijk met een schot net onder de lat, waar Melvin Kruijthof wel raad mee wist terwijl aan de andere kant Leon Noordam nog een keer de voeten van de Zevenbergse doelman testte.

Na de rust liet Seolto zich terugzakken en probeerde met snelle uitvallen gevaar te stichten. Na 59 minuten leverde dat succes op. Na een ingooi aan de rechterkant werd Julian van de Berg aangespeeld, die zich goed vrij maakte en met een schuiver in de verste hoek de thuisclub op voorsprong zette; 2 – 1.

NSVV viel hierna met de moed der wanhoop aan en alleen Erik van Arendonk kreeg een goede mogelijkheid, maar ook nu pareerde Rob van der Wagt met zijn voeten deze inzet. Bij een van de tegenstoten kreeg Sebastiaan Stoop een goede kans, maar zijn inzet werd door Melvin Kruijthof onschadelijk gemaakt.

Juist op het moment dat iedereen begon te denken aan een overwinning voor de thuisclub, sloeg voor hun het noodlot toe. Na een afgeslagen NSVV-aanval  kwam de bal terecht bij Gersom Rozendaal, die de keeper van de thuisclub iets te ver voor zijn doel zag staan en met een fraaie boogbal lobde hij de bal in de verste hoek; 2 – 2.

In de toegevoegde tijd probeerden beide teams de volle buit binnen te halen. Kjeld den Braber dwong namens de Brabanders Melvin Kruijthof tot een uiterste krachtsinspanning -de Numansdorpse doelman tikte zijn inzet over de lat- en ook NSVV kreeg nog een mogelijkheid, toen Erik van Arendonk na een voorzet vanaf de linkerkant ineens vrij voor het doel verscheen en hij liet die mogelijkheid niet ongebruikt en legde de bal in de verste hoek en zo gingen de Numansdorpers toch nog met de overwinning aan de haal.

Het spreekwoord “zonder geluk vaart niemand wel” was vandaag dus wel degelijk van toepassing. Aan de andere kant bleef NSVV er in geloven, iets dat vandaag heel belangrijk bleek om de punten mee naar huis te nemen.

Na de wedstrijd konden er nog meer surprises uitgepakt worden. Immers zowel SSS als Groote Lindt verloren hun wedstrijd, zodat NSVV oprukte naar de tweede plaats. De grootste verrassing kwam echter uit Rotterdam, waar VVOR er in slaagde Feyenoord zijn eerste nederlaag in het zaterdagvoetbal toe te brengen. De club uit Zuid behoudt echter nog altijd vijf punten voorsprong op NSVV, maar de Oost-Rotterdammers hebben bewezen dat ook Feyenoord kan verliezen en wie weet waartoe dat leidt.